AcasăNewsRusia se pregateste de invazie in Ucraina

Rusia se pregateste de invazie in Ucraina

NATO, SUA, UE sunt ingrijorate ca Rusia ar putea porni o operatiune de amploare pe teritoriul Ucrainei, din cauza a doua obuze ratacite pe teritoriul Rusiei, care au ranit doua femei si au ucis un barbat.

Militarii rusi s-au strans din nou la granita cu Ucraina

Moscova are in vedere „lovituri chirurgicale” pe teritoriul Ucrainei, a dezvaluit o sursa din interiorul Kremlinului.

Suplimentarea efectivelor la frontiera

„Loviturile chirurgicale” ar fi orientate strict spre sursele de atac asupra teritoriului rusesc, ratacite sau nu. Si n-ar fi altceva decat „un mod civilizat” de a face fata unor astfel de situatii, dupa „modelul” SUA, UE. „Se vor folosi arme precise ca sa fie distrusa numai tinta, dupa cum procedeaza Israelul”, a declarat sursa. NATO, insa, se teme ca aceste „lovituri chirurgicale” sunt doar o provocare, pentru a justifica o invazie. Alianta a denuntat suplimentarea, in timp, a  efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina, ceea ce arata ca planul invaziei este stabilit, se asteapta doar motivul. „Incepand de la jumatatea lunii iunie, avem dovezi privind sosirea progresiva a mii de militari rusi in apropierea frontierei Ucrainei”, a declarat un oficial NATO.

Kievul se teme de „o agresiune la scara larga”

Autoritatile de la Kiev acuza Rusia ca planifica noi provocari, similare cu cele ale Germaniei naziste impotriva Poloniei, in 1939. „Ucraina, din pacate, se afla in pragul unei agresiuni la scara larga din partea vecinului nostru nordic”, a declarat secretarul adjunct al Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare (SNBO), Mihail Koval. Cele mai multe efective militare ruse se afla in Crimeea anexata: peste 22 de mii de militari. Koval sustine ca separatistii din regiunile Donetk si Lugansk utilizeaza armament rus de tip nou. „Exista dovezi ca in Zelenopolie au fost utilizate lansatoare de rachete multiple de tip Tornado G, folosite in Rusia incepand din 2010″.

author avatar
Adina Mutar
955 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger