AcasăNewsRusia se pregateste de „incidente militare” cu NATO

Rusia se pregateste de „incidente militare” cu NATO

Ambasadorul rus la NATO, Aleksandr Grusko, a avertizat Alianta ca NATO ca „sporeste cu propriile sale maini riscurile aparitiei unor incidente militare”.

Aviatia rusa deja „a cercetat” viteza de reactie a Aliantei, violand spatiul aerian al mai multor tari

Rusia este nemultumita de sporirea efectivelor militare ale NATO in Europa de Est, pentru „a garanta securitatea Romaniei, Poloniei si zonei baltice”.

Kremlinul isi ia „toate masurile necesare”

Planificarea militara a Rusiei va tine cont de suplimenarea fortelor NATO in Europa de Est, urmand sa fie luate „toate masurile necesare pentru apararea tarii”, a declarat Aleksandr Grusko. „Oficialii din cadrul NATO ar trebui sa inteleaga ca Moscova va tine cont de noua lor strategie in planificarea militara rusa. Rusia va lua toate masurile necesare pentru apararea sa. Aceasta decizie a NATO va avea, de asemenea, consecinte politice de lunga durata”. Grusko a catalogat expansiunea NATO catre frontierele Rusiei drept „o cale directa spre tensionarea situatiei si subminarea securitatii in regiune”. Comandantul fortelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a declarat marti ca Alianta Nord-Atlantica are nevoie de suplimentarea efectivelor in Europa de Est in contextul masurilor de garantare a securitatii Romaniei, Poloniei si zonei baltice, pe fondul intensificarii presiunilor Rusiei si a amenintarii islamiste. Polonia considera ca este necesar sa participe la „orice conversatie serioasa” despre modul de a pune capat conflictului in estul Ucrainei, a declarat seful diplomatiei, Grzegorz Schetyna. „Cel mai bun mod de a solutiona problemele ucrainene este formatul de la Weimar – Franta, Germania, Polonia – deoarece cunoastem cel mai bine situatia si avem cea mai mare experienta”.

Un nou „creier” al Armatei ruse, la „Frunze”

Practic, Rusia se pregateste intens de confruntari militare de cativa ani, conform strategiilor proprii. Din 2012 s-a lucrat la un nou centru de comanda al Armatei (NtsUO), in cadrul Academiei Frunze, din Moscova. Centrul va deveni operational de la 1 decembrie. „Creierul” armatei va monitoriza in timp util desfasurarea evenimentelor „politico-militare, interne, periferice si globale” care pot pune in pericol securitatea Rusiei, luand masuri eficiente de contracarare. Totodata, creierele armatei vor stabili si „directiile strategice pe timp de pace si razboi”.

author avatar
Adina Mutar
849 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger