AcasăNewsRusia: sanctiunile impotriva Iranului au ca scop schimbarea lui Ahmadinejad

Rusia: sanctiunile impotriva Iranului au ca scop schimbarea lui Ahmadinejad

Adjunctul ministrului rus al Afacerilor Externe Ghenadi Gatilov a declarat, vineri, pentru agentia Interfax ca noile sanctiuni impotriva Iranului au ca scop final schimbarea regimului din aceasta tara, relateaza AFP.

„Noile sanctiuni impotriva Iranului precum si potentiala interventie militara impotriva acestei tari ar fi fara indoiala percepute de comunitatea internationala ca avand drept scop schimbarea regimului de la Teheran”, a declarat Gatilov.

Uniunea Europeana va decide pe 23 ianuarie o noua serie de sanctiuni impotriva Iranului, cauzate de programul nuclear al acestei tari, vizand nu numai sectorul petrolier ci si banca centrala. „Tinand cont de rezolutiile precedente ale ONU care au limitat cooperarea militara cu aceasta tara, consideram ca recurgerea la sanctiuni este in acest moment un concept invechit”, a mai declarat Gatilov, mentionand ca introducerea unor noi sanctiuni va impiedica rezolvarea pasnica a crizei privind programul nuclear iranian.

„Observam ca in ultima perioada exista o tendinta clara de a exagera in ceea ce priveste Iranul”, a mai spus Gatilov, adaugand ca „introducerea de catre tarile occidentale a sanctiunilor unilaterale in afara cadrului Consiliului de Securitate al ONU va avea o influenta negativa asupra populatiei Iranului si a economiei acestuia, subminand in acelasi timp efortul comunitatii internationale de a reglementa programul nuclear iranian”.

author avatar
Ciprian Purice
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger