AcasăNewsMoscova salută guvernul moldovean neconstituțional nou-format

Moscova salută guvernul moldovean neconstituțional nou-format

Kremlinul „salută” formarea noului guvern în Republica Moldova şi se declară deschis cooperării cu acesta în vederea restabilirii unor relaţii bilaterale reciproc avantajoase, anunţă un comunicat remis de Ministerul de Externe al Federației Ruse.

Președinții Republicii Moldova și Federației Ruse Igor Dodon și Vladimir Putin Sursa foto Twitter

Oficialii de la Moscova transmit că „suntem deschişi cooperării cu organele de conducere alese democratic ale Republicii Moldova pentru restabilirea relaţiilor ruso-moldoveneşti reciproc avantajoase în diferite domenii, în conformitate cu Tratatul de prietenie şi cooperare din 2001”, conform comunicatului.
MAE al Federaţiei Ruse şi-a exprimat speranţa, legat de criza politică din Republica Moldova, într-o „cât mai grabnică normalizare a situaţiei de la Chişinău, în interesul tuturor cetăţenilor moldoveni şi al dezvoltării treptate a ţării”. Comunicatul rus recomandă drept unica soluție „dialogul între toate forţele politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice unanim recunoscute”.
Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă, după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti – câştigători ai alegerilor – şi blocul pro-european ACUM, care a obținut al treilea loc la alegeri.
Duminică, însă, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
167 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger