AcasăNewsRusia redeschide o statie de alerta antiracheta din Crimeea

Rusia redeschide o statie de alerta antiracheta din Crimeea

Statia radar din Crimeea ar trebui sa faciliteze apararea rusilor in cazul unui atac cu rachete din partea NATO

Armata rusa va moderniza si redeschide in Crimeea o statie radar de alerta antiracheta, instalata aici inca din epoca sovietica, a anuntat un oficial de rang inalt din domeniul apararii Federatiei Ruse.

Statia radar din Crimeea ar trebui sa faciliteze apararea rusilor in cazul unui atac cu rachete din partea NATO

„Statia radar Dnepr, instalata la Sevastopol, va fi relansata dupa modernizare si va deveni operationala in 2016”, a declarat comandantul Fortelor spatiale si aeriene ruse, Aleksandr Golovko. Peste 86 de miliarde de ruble (1,75 miliarde de euro) vor fi destinate pana in 2020 dezvoltarii Flotei ruse de la Marea Neagra, cu baza la Sevastopol, potrivit ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu.

Sase noi submarine in Marea Neagra

Totodata, sase noi submarine urmeaza sa intre in dotarea Flotei ruse de la Marea Neagra inainte de sfarsitul anului 2016, in cadrul programului de dezvoltare a fortelor navale, a declarat comandantul Flotei, Viktor Chirkov. „Am acceptat deja unul dintre submarine in cadrul flotei”, a declarat Chirkov. „Avem, de asemenea,  sase nave de escorta construite pentru Flota de la Marea Neagra, dintre care una va fi lansata la apa anul acesta, pentru teste”, a mai spus el.

Iateniuk: Putin vrea sa transforme Donbas in Transnistria

In contextual creat de conflictul ce mocneste in estul tarii, premierul ucrainean, Arseni Iateniuk a declarat ca Vladimir Putin vrea sa transforme regiunea ucraineana Donbas intr-o noua Transnistrie pentru a speria investitorii straini, a declarat. Putin vrea sa creeze un fel de Abhazie, Osetie sau Transnistrie in Donbas pentru a transforma regiunea intr-un punct sensibil pentru Ucraina si a opri parcursul tarii spre Europa, a apreciat premierul.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger