AcasăNewsRusia, razboi contra Europei

Rusia, razboi contra Europei

Presedintele rus, Vladimir Putin, isi joaca toate „cartile” in geopolitica, pe fondul unei extraordinare slabiciuni a celorlalte „mari” puteri si a organismelor internationale.

Infanterie, artilerie grea, aviatie de lupta, nave de razboi. Putin nu a precupetit nimic pentru „a servi interesele Rusiei”, ocupand Crimeea.

Vladimir Putin

SUA „a murit”! Traiasca Rusia!

Obama a incheiat mandatul de mare putere al Americii la 31 august 2013, data cand, de unul singur, in ciuda sfaturilor consilierilor sai, a hotarat sa-l lase pe Bashar al-Assad sa-si continue ofensiva criminala asupra propriului popor, dupa ce acesta trecuse „linia rosie” impusa de Casa Alba. De nenumarate ori. Putin a inteles atunci ca nu are adversar, drept urmare, a purces la refacerea imensei sfere de influenta a Uniunii Sovietice. „Vine armata rosie”, au tot strigat ucrainenii proeuropeni, sperand ca le sare cineva in ajutor. Insa, in timp ce SUA si Europa se rupeau in declaratii, in vorbe nici macar prea dure, Putin a facut ce avea de facut: a ocupat temeinic Crimeea, cu gand de a lua si restul Ucrainei. Ca tot n-o salveaza nimeni.

Harta ocuparii Crimeii, pas cu pas

„90 de minute”

Obama, care s-a inteles de minune cu Putin in privinta Orientului Mijlociu, cedandu-l, fara lupta, Rusiei, cu tot cu gazele si petrolul sau, a incercat sa-l faca pe rus sa inteleaga „americaneste”. 90 de minute au vorbit la telefon, „intens”, dupa cum a fost descris dialogul. Obama a vorbit intens, Putin a zis doar „niet”! Nu-si retrage trupele, nu recunoaste „banda fascista” care a preluat conducerea la Kiev, nu a incalcat nicio integritate teritoriala, nu solicita demisia (fostului) presedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, si nu da nicio ceapa degerata pe boicotul occidental asupra intrunirii G8 de la Soci! Sau cam asa! SUA, Germania, Franta, Polonia, Marea Britanie si care se va mai ridica impotriva actiunii militare a rusilor… rahat! Sa atace, daca au… oua!

Punct si la proiectul scutului antiracheta american

Si, pentru ca tot nu s-au inteles niciodata in privinta scutului antiracheta american in Europa, Putin isi joaca acum toate cartile. Au fost raportate miscari ale unor baterii S-400 catre Ucraina. Sistemele de aparare antiaeriana Morfei, formate din baterii S-400  poate intercepta tinte aflate la distante cuprinse intre cinci si 400 de kilometri si la altitudini intre cinci metri si straturile superioare ale atmosferei, daca sunt purtate de avioane. Acesta este solutia Rusiei la scutul antiracheta in Europa. Aceasta confruntare a Rusiei cu Europa are loc la 2000 de kilometri de estul Mediteranei, cu gazele ei atat de necesare „robinetului” rusesc. Adjudecat!

[youtube]V68srzQs7PQ[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
2.829 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger