AcasăNewsRusia propune SUA o ”dubla abordare” in lupta contra ISIS in Siria

Rusia propune SUA o ”dubla abordare” in lupta contra ISIS in Siria

Lavrov considera ineficienta Coalitia antiterorista condusa de Statele Unite

Moscova a propus Washington-ului si aliatilor sai o dubla abordare in lupta impotriva organizatiei teroriste Statul Islamic in Siria, care include formarea unei noi coalitii si sustinerea procesului politic in aceasta tara, a declarat ieri ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informeaza Sputnik.

Lavrov considera ineficienta Coalitia antiterorista condusa de Statele Unite

”Dubla abordare consta in formarea unei coalitii si a promova procesul politic destinat sustinerii acesteia, pentru ca ea trebuie sa implice toate fortele siriene, atat politice cat si cele ale unitatilor armate formate de catre militarii patrioti”, a indicat Lavrov. ”Aceasta initiativa a presedintelui nostru pare a interesa pe toata lumea. Ea propune formarea unei coalitii compuse din forte care deja lupta pe teren si pentru care ISIS este de neacceptat. Acestea trebuie sa termine cu aceasta amenintare comuna si apoi sa ajunga la un acord cu privire la modul de a trai in propria lor tara”, a explicat Lavrov. Potrivit sefului diplomatiei ruse , in paralel cu crearea unei coalitii, Rusia este pregatita sa ”stimuleze procesul politic necesar pentru a nu fi transformata victoria asupra terorismului intr-un razboi civil in Siria”.

Sute de familii crestine siriene au parasit un oras de frica Daesh

Sute de familii de confesiune crestina au parasit orasul sirian Sadad (vest) in fata avansului combatantilor ISIS, au indicat sambata activisti sirieni, la un an de zile de raiduri zilnice ale americanilor impotriva jihadistilor. Incepand cu 8 august 2014, peste 6.000 de atacuri aeriene ale Coalitiei au fost indreptate asupra combatantilor Statului Islamic, care insa continua sa avanseze in Siria si in Irak. Sadad a fost capturat deja de catre gruparea Front Al Nosra, afiliata Al-Qaida in 2013, apoi recucerit de fortele guvernamentale. Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului, crestinii din Sadad se tem ca ar putea impartasi aceeasi soarta ca minoritatea yezidita, considerata de ISIS ca ”eretica”.

author avatar
Tudor Borcea
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger