AcasăNewsRusia nu va recunoaste rezolutiile Adunarii Parlamentare a OSCE

Rusia nu va recunoaste rezolutiile Adunarii Parlamentare a OSCE

Politicienii rusi au reactionat dupa ce s-au trezit pe lista neagra a Occidentului

Moscova nu va recunoaste deciziile Adunarii Parlamentare a OSCE adoptate la Helsinki, a declarat deputatul rus Nikolai Kovalev.

Politicienii rusi au reactionat dupa ce s-au trezit pe lista neagra a Occidentului

”Estimam ca deciziile acestei Adunari parlamentare nu vor mai fi valabile. Acolo unde totul incepe cu o violare a legii si dreptului international, toate deciziile devin absolut ilegale. Asa vom considera aceste rezolutii. Ele nu vor fi valide juridic”, a declarat Nikolai Kovalev, informeaza Sputnik. Potrivit deputatului, examinarea ordinii de zi va fi incompleta fara Rusia. In 1 iulie, reprezentantul ministerului finlandez de Externe, Vesa Hakkinen, a anuntat decizia guvernului de a interzice intrarea pe teritoriul finlandez a presedintelui Dumei de stat, Serghei Naricikin, din cauza sanctiunilor decretate de Uniunea Europeana impotriva Rusiei.

Sase membri ai Dumei de stat au interzis in Finlanda

In afara presedintelui Dumei de stat, sase membri ai delagatiei ruse se afla in aceeasi situatie. ”Ansamblul delegatiei ruse nu va participa la sesiunea care va avea loc la Helsinki (pana joi) . Protestam impotriva arbitrariului, impotriva violarii principiilor democratiei si ale dialogului. Sunt convins ca politica agresiva a Washingtonului si a aliatilor sai nu va putea sa inlocuiasca vointa noastra suverana, vointa europenilor de a trai impreuna si de a defini impreuna destinul nostru si viitorul casei noastre comune care este Europa”, a declarat Narickin, comentand situatia. Potrivit acestuia, guvernul rus nu ar trebui sa interzica, ca represalii, intrarea in tara a diplomatilor finlandezi. Relatia dintre Federatia Rusa si Occident s-a inrautatit in contextul conflictului armat din estul Ucraianei, dar si urmare a  anexarii  Crimeii.

Rusia: O hartie igienica, decorata cu sanctiunile europene

O intreprindere din Siberia a avut ideea sa ilustreze de-o maniera cum nu se poate mai prozaica ce opinie are  despre sanctiunile Occidentului impotriva Rusiei. Astfel, a fabricat cutii purtand fotografiile lui David Cameron, Angela Merkel si Barack Obama continand suluri de hartie igienica pe care sunt imprimate sanctiunile decretate impotriva Moscovei dupa conflictul din Ucraina, in 2014. Creatorul lor a expediat cateva mostre ambasadelor SUA, Marii Britanii si Germaniei la Moscova.

 

author avatar
Tudor Borcea
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger