AcasăNewsRusia negociaza cu Iranul si trimite o flota militara in Siria

Rusia negociaza cu Iranul si trimite o flota militara in Siria

Navele rusesti din Clasa 775, specializate in „operatiuni amfibii”

La Moscova au inceput negocierile cu privire la programul nuclear al Iranului, in timp ce o flota de nave de asalt rusesti este in drum spre portul sirian Tartus.

Navele rusesti din Clasa 775, specializate in „operatiuni amfibii”

Reprezentanti din SUA, Marea Britanie, China, Rusia, Franta si Germania incearca sa convinga Iranul sa stopeze imbogatirea uraniului cu 20%.

Iranul cere ridicarea embargoului

Negocieri grele  se duc si pentru a determina Iranul sa exporte produsul deja imbogatit, pe care il stocheaza intr-un buncar fortificat langa orasul Qom. Astfel, Iranul ar inlatura banuiala ca are un program nuclear militar si ar obtine ajutor din partea marilor puteri in privinta programului nuclear civil. In plus, s-ar repune in discutie si embargoul asupra exportului de petrol, impus Iranului.  Teheranul vrea ca si SUA sa ridice sanctiunile asupra Bancii Centrale Iraniene. Si mai vrea sa-i fie recunoscut „dreptul de a imbogati uraniul”, asa cum este recunoscut si altor puteri nucleare.

Nicio zona de interdictie de zbor

Rusia incearca sa puna in ordine si situatia din Siria. Komsomolskaïa Pravda a dezvaluit ca americanii au un sistem impresionant de dezinformare menit sa-l incrimineze pe Bashar al-Assad, condus de Ben Rhodes, consilier cu securitatea nationala si „comunicatii strategice” al lui Obama. Cu ajutorul aliatilor arabi (operatorii de satelit Arabsat si Nilesat) s-a hotarat sa nu mai fie difuzate canalele siriene de televiziune Al-Ekbariya, Ad-Dounia, Cham TV etc, pentru a se putea raspandi informatii false. Putin „contracareaza” trimitand o flota militara in portul sirian Tartus, insotita si de avioane de transport de echipament militar. Agentia de informatii Debka dezvaluie ca rusii au trimis nave de asalt Ropucea-Clasa 775, fiecare putand transporta 250 de militari si 500 de tone de  vehicule blindate. Flota transporta si rachete antiaeriene Pantir –S1, rachete cu raza medie Buk-M2, adica arme care nu vor permite Occidentului sa asigure o zona de interdictie de zbor, cum avea de gand.

author avatar
Adina Mutar
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger