AcasăNewsRusia mai taie din diplomatii americani

Rusia mai taie din diplomatii americani

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov (stanga) si omologul sau american, Rex Tillerson, in impas, ca si presedintii lor

”Este dificil dialogul cu o tara care confunda Austria cu Australia”, a declarat ieri liderul de la Kremlin, comentand tensiunile diplomatice dintre Moscova si Washington si anuntand ca Rusia isi rezerva dreptul sa reduca si mai mult numarul diplomatilor SUA la Moscova, ca riposta a actiunilor similare ale americanilor.

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov stanga si omologul sau american Rex Tillerson in impas ca si presedintii lor

Presedintele rus a anuntat diminuarea personalului diplomatic american in Rusia cu 155 de persoane suplimentare. ”Daca vorbim de paritate absoluta, atunci este 455 minus 155”, a precizat Putin. ”Prin urmare, ne rezervam dreptul sa luam o decizie cu privire la numarul de diplomati americani” . Putin ordonase deja in iulie reducerea de la 755 la 455 a numarului diplomatilor americani si a angajatilor misiunilor americane, ca raspuns la expulzarea, la sfarsitul anului trecut, a 35 de diplomati rusi din SUA, la ordinul lui Barack Obama. Putin dorea o paritate cu personalul diplomatic rus din SUA (455 de persoane, inclusiv cele 155  care lucreaza pentru misiunea diplomatica rusa pe langa ONU). Moscova nu a reactionat pana la votul din iunie din Congresul american pentru noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, in cadrul conflictului din Ucraina. Putin a ordonat apoi o prima reducere a personalului care lucreaza in ambasada si consulatele americane din Rusia. Washington a inchis, saptamana trecuta, consulatul rus din San Francisco si misiunile comerciale ruse din Washington si New York. ”Un act ostil si o violare grosiera a dreptului international”, a denuntat Kremlinul.

author avatar
Tudor Borcea
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger