AcasăNewsRusia livreaza gaze Romaniei la parametri normali

Rusia livreaza gaze Romaniei la parametri normali

Razvan Nicolescu, ministrul Energiei, a anuntat ca Rusia livreaza gaze naturale Romaniei la parametri normali.

Asta desi reprezentantii Gazprom anuntau, vineri, ca vor reduce livrarile de gaze catre Romania cu 9%, sambata, si cu 5%, duminica.

„Departamentul de Energie a fost informat de conducerea Transgaz ca societatea a primit o adresa de la dispecerul Gazprom din Sofia conform careia sambata si duminica livrarile de gaze vor fi efectuate la parametri normali”, a declarat Razvan Nicolescu.

Conform romaniatv.net, ministrul Energiei nu a putut oferi informatii privind motivul reducerii de 5% aplicate vineri si nici confirmarea ca saptamana viitoare livrarile de gaze se vor realiza conform graficului agreat.

Cel mai probabil, rusii au redus livrarea cu gaze, vineri, ca o trimitere directa la sanctiunile pe care Uniunea Europeana le va lua impotriva Federatiei Ruse, din cauza conflictului armat din estul Ucrainei.

Totusi, Razvan Nicolescu, ministrul Energiei, a dat asigurari ca romanii nu au de ce sa-si faca probleme in acest sens, mai ales daca ne gandim ca Romania produce in acest moment de doua ori mai multe gaze naturale decat consuma.

author avatar
Cristi Ionita
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger