AcasăNewsRusia își testează internetul „suveran”

Rusia își testează internetul „suveran”

Sunt vizate echipamentele care permit să izoleze internetul de serverele globale și să-și garanteze funcționarea în cazul unei războaie cibernetice globale, ca parte a unei legi controversate care a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie.

 

Utilizatorii obișnuiți „ nici măcar nu vor observa că aceste teste sunt în desfășurare”, a precizat Evgheni Novikov, purtător de cuvânt al Ministerului Comunicaților. Potrivit Kremlinului, se presupune că această lege protejează „ segmentul rusesc ”al Internetului în cazul deconectării marilor servere globale situate în Europa și Statele Unite. 

Scopul este, în special, să permită serviciilor de stat și rețelei bancare ruse să funcționeze chiar și în caz de război sau de atacuri masive. Concret, traficul pe internet va fi reorganizat pentru a reduce cantitatea de date transmise în străinătate. În acest scop, furnizorii de acces vor trebui să instaleze până în 2021(anul următoarelor alegeri legislative din Rusia) pe rețelele lor o infrastructură specială furnizată de autorități, însă a cărei natură nu a fost dezvăluită. 

Această tehnologie va permite “jandarmului telecomunicațiilor”, Roskomnadzor, să efectueze o „ inspecție profundă a pachetelor ” (DPI), dacă este necesar, adică o analiză a întregului trafic care trece prin serverele ruse și să redirecționeze acest flux către site-uri sau servicii specifice. Autoritățile ruse insistă că nu este vorba despre izolarea internetului rusesc sau despre cenzură generalizată.  ” Internetul gratuit și internetul suveran, sunt două concepte  care nu se contrazic între ele „, a declarat președintele Vladimir Putin.

Radu Jacotă

author avatar
National
416 afisari

2 COMENTARII

  1. Rușii sunt la un pas de a fi ”închiși” până și pe internet :)))))). Internet suveran :)))) Or să primească internet cu rația :)))) Vai de mama lor ..în curând vor fugi peste granițe …. Apropo este internet ”suveran” cu echipamente de la chinezi ?

  2. Destepti baietii !!!
    Se pregatesc din timp si bine fac !
    Chinezii procedeaza la fel, asa ca nu se stie cine vor fi aia izolatii !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger