AcasăNewsRusia isi retrage trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina!

Rusia isi retrage trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina!

Rusia isi „retrage progresiv” trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean al Apararii, citat de presa internationala.

„Fortele ruse se retrag progresiv de la frontiera”, a declarat purtatorul de cuvant Oleksei Dmitraskivski. „Probabil are legatura cu nevoia de a asigura o inlocuire. Cealalta ipoteza este ca ar avea legatura cu negocierile dintre Rusia si Statele Unite” de duminica seara de la Paris, a adaugat purtatorul de cuvant, potrivit beyluxe.com.

De asemenea, intr-o declaratie facuta joi, presedintele Consiliului de securitate nationala ucrainean, Andrei Parubi, a declarat ca Moscova a comasat 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina.  Oficialii americani au vorbit, in schimb, de prezenta a 20.000 de militari si fac din retragerea fortelor o conditie prealabila la orice iesire din criza.

Cu toate astea, autoritatile din Rusia au negat ca au comasat trupe la frontiera, explicand ca recentele inspectii internationale nu au decelat nicio activitate militara neobisnuita si au acuzat occidentalii de rea credinta.

Foto: beyluxe.com

author avatar
Alina Costache
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger