AcasăNewsRusia isi intareste flota militara din Marea Neagra

Rusia isi intareste flota militara din Marea Neagra

Rusia isi intareste flota militara din MareaNeagra

Flota rusa de la Marea Neagra va primi 30 de nave militare, submarine si ambarcatiuni auxiliare in urmatorii sase ani, a anuntat comandantul Fortelor Navale ruse, amiralul Viktor Sirkov.

Rusia îşi reafirmă supremaţia militară în Marea Neagră

 

Cu ocazia celebrarii Zilei fortelor armate ruse din MareaNeagra, amiralul Viktor Sirkov, comandantul Fortelor Navale, a anuntat noi inzestrari pentru flota militara din MareaNeagra, insa a tinut sa precizeze ca „nu este vorba de o cursa a inarmarii in scop provocator., ci este o necesitate a flotei respective, care nu a mai primit nave de multi ani”. De asemenea, amiralul a subliniat ca „flota de la Marea Neagra trebuie sa aiba un dispozitiv complet de nave pentru a putea indeplini toate misiunile incredintate”. Potrivit Ministerului rus al Apararii, printer navele care vor fi aduse in Marea Neagra in prima faza figureaza sase fregate din clasa Grigorovici si sase submarine cu propulsive hibrida (diesel-electric) din clasa Varsavianka.

“NATO iventeza inamici ca sa ceara mai multi bani pentru nevoile militare”

Reprezentantul permanent al Rusiei la Alianta Nord-Atlantica, Aleksandr Grusko, a declarant, ieri, ca NATO incearca sa foloseasca la maximum criza din Ucraina pentru a dovedi ca inca este nevoie de existenta sa: „In aceste zile, reprezentantii NATO au vorbit mult despre cat de important este pentru alianta sa se trezeasca din somn si,  judecand dupa entuziasmul si retorica privind aparitia unei noi amenintari in Europa, NATO incearca sa foloseasca la maximum criza ucraineana pentru a demonstra ca inca este nevoie de ea (alianta – n.n.) in actualul mediu de securitate. Motivul acestei intensificari deliberate a retoricii este simplu – sa aiba mai multi bani pentru nevoile militare. Iar aceasta necesita un inamic. Baza argumentului este construita pentru a demonstra ca Rusia are unele planuri de expansiune „, a adaugat Grusko. In incheiere, oficialul rus a precizat si ca“Europa ar trebui sa ii fie recunoscatoare Rusiei ca isi cheltuieste doar 2 procente din PIB pentru aparare”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger