AcasăNewsRusia isi face un offshore, prin Banca Internationala de Investitii

Rusia isi face un offshore, prin Banca Internationala de Investitii

Boardul BII o pune de un offshore pentru Rusia si poate si pentru statele membre

Dupa dezastrul din Cipru, Rusia nu mai are incredere in niciunul dintre offshore-rurile cunoscute. Asa ca a decis sa-si faca unul propriu, in Orientul Indepartat.

Boardul BII o pune de un offshore pentru Rusia si poate si pentru statele membre

Chestia e ca nu i-a venit asa intr-o doara, ci in urma unor convorbiri cu Banca Internationala de Investitii (BII), ceea ce constituie o premiera. BII a fost creata la Moscova, in 1970, pentru cooperarea  intre statele membre: Uniunea Sovietica, Romania, Bulgaria, Cehoslovacia, Germania de Est, Ungaria, Mongolia, Polonia, Vietnam si Cuba. Conform publicatiei Finmarket, BII va crea „o zona financiara sigura”  pentru Rusia, proiect anuntat de vicepremierul Igor Suvalov. Acesta nu a dat detalii, dar analistii financiari spun ca e vorba de o premiera mondiala, deoarece offshore-rurile  nu sunt create de banci cunoscute si respectate.

Se pare ca nazdravania a fost pusa la cale de Suvalov si Nikolai Kosov, presedintele BII, intr-o intrunire secreta. BII este si singura platforma financiara posibila pentru Centrul Financiar International, care se construieste acum la Moscova. Cum ar veni, fata-verso! Pe „verso” BII are toate calitatile sa devina un offshore stralucit, pentru ca nu se afla sub controlul statelor membre, este scutita de taxe, protejata de interferente administritative si juridice si are un statut diplomatic! Singura problema ar fi credibilitatea Rusiei pentru investitori, stiut fiind ca nu inapoiaza ceea ce i se incredinteaza.

author avatar
Adina Mutar
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger