Cauta

Rusia, invitata la cel mai mare exercitiu NATO din ultimii zece ani

Federatia Rusa va fi invitata ca observator la cel mai mare exercitiu al Aliantei Nord-Atlantice din ultimul deceniu. Organizate in sud-estul Europei, manevrele urmaresc, printre altele, sa impresioneze Moscova cu eficacitatea fortelor destinate sa contracareze ”amenintarea ce emana din Est”.

”Rusii vor fi impresionati”, a declarat comandantul exercitiului, generaul german Hans-Lothar Domrose

Reprezentantii Rusiei au fost invitati sa observe exercitiul de mare amploare Trident Juncture 2015, care se va derula in octombrie si noiembrie, in sud-estul Europei, a anuntat miercuri comandantul exercitiului, generalul german Hans-Lothar Domrose, informeaza RIA Novosti. ”Invitam observatori internationali. Nu avem nimic de ascuns. Ceea ce ramane secret sunt deciziile pe care ar putea sa le iau, restul ramane transparent. Mai mult, deciziile mele vor fi in mod egal transparent din momentul in care le voi lua. Rusia si toate tarile interesate vor fi invitate”, a declarat generalul Domrose in cadrul unei conferinte de presa. Intrebat de un jurnalist despre decizia de a invita Rusia, Hans-Lothar Domrose a raspuns: ”Oricum ne-ar supraveghea si monitoriza, cu sau fara invitatie”. ”Rusia este un stat modern care poseda sateliti. Tratatele internationale ii confera dreptul de a supraveghea si ar putea-o face si fara invitatie”, a indicat Domrose. ”Rusia va fi impresionata”, a adaugat generalul german. Potrivit generalului, NATO vrea sa arate rapiditatea cu care va putea angaja Very High Readiness Joint Task Force, supranumita ”varful de lance a NATO”. Potrivit purtatorului de cuvant al Aliantei, Oana Lungescu, Trident Juncture 2015, care va avea loc in Spania, Italia, Portugalia, Mediterana si Atlantic, va fi cel mai mare exercitiu NATO din ultimii zece ani si va reuni 35.000 de militari din 30 de tari.

Uraniul iranian imbogatit, transferat rusilor

Iranul se va putea debarasa de o parte din stocurile sale de uraniu imbogatit trimitandu-l in Rusia, potrivit Washington. Iranul si-ar putea reduce stocurile prin mai multe procedee, inclusiv ca acestea sa fie trimise in Rusia, a declarat Susan Rice, consilier de securitate nationala al presedintelui Barack Obama, informeaza Sputnik. ”Ar fi cea mai buna solutie(…) Rusia poseda propriul stoc de materiale fisionabile pe care le gestioneaza de-o maniera adecvata”, a estimat Rice. Iranul ar putea sa recicleze el insusi uraniul imbogatit pentru a-l face inutilizabil in scopuri militare, ca apoi sa fie vandut pe o piata internationala ”responsabila”, a adaugat consilierul.

 

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version