AcasăNewsRusia da asigurari: "Nu avem intentia de a ataca Ucraina"

Rusia da asigurari: „Nu avem intentia de a ataca Ucraina”

S-a spus ca Rusia are mii de soldati la granita cu Ucraina si ar planui un atac impotriva tarii vecine, dar Serghei Lavrov, ministrul de Externe, da asigurari ca Rusia nu are ganduri razboinice.

Reactia lui Lavrov se vrea a fi un raspuns la ultimatumul dat de Barack Obama, presedintele SUA, care ii soma pe rusi sa-si retraga soldatii masati in coasta Ucrainei.

Lavrov urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare, la Paris, cu John Kerry, Secretarul de stat al SUA, cele doua parti fiind interesate in a gasi o solutie de rezolvare pe cale diplomatica a conflictului de la granita ruso-ucraineana.

Inainte de a pleca catre Paris, Lavrov a acordat un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 1 si a precizat ca „nu avem intentia sau interesul de a trece peste granita cu Ucraina”.

Lavrov sustine ca Rusia isi doreste sa protejeze, pe cale pasnica, drepturile rusilor sau vorbitorilor de limba rusa din Ucraina. Situatia ramane insa una tensionata, dupa ce presedintele prorus al Ucrainei, Victor Yanukovici, a fost demis, iar Rusia a anexat Republica Crimeea, dupa un referendum nerecunoscut de forurile internationale si puterile occidentale.

Ucraina vrea sa organizeze inca din luna mai alegerile prezidentiale, iar favorit pare sa fie miliardarul Petro Porosenko, candidat sustinut de Vitali Klitschko, fostul campion mondial de box.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger