AcasăNewsRusia-China-Germania, axa Noii Ordini Mondiale

Rusia-China-Germania, axa Noii Ordini Mondiale

Noua Ordine Mondiala, cu schimbarea intregului sistem bancar, se afla in faza de „debut activ”, avertizeaza Stephen Leeb, expert si consultant financiar american.

Merkel, Xi Jinping si Putin orchestreaza Noua Ordine Mondiala

Asa cum indica faptele in momentul de fata, Rusia, China si Germania reprezinta „axa Noii Ordini Mondiale”, in jurul careia se reorienteaza geostrategiile.

SUA a mizat pe „fracturare”

Putin

Pentru a intelege care-i mersul, trebuie sa se faca diferenta intre geoeconomie si geopolitica. Domeniul energetic, „motorul” economiei, este miza cea mare. Conform analizei lui Leeb, politicienii americani si cei care-i sustin financiar nu au inteles ca dolarul trebuie sa moara, la un moment dat. Si au mizat pe energia obtinuta prin tehnologia fracturarii, pe care au incercat s-o impuna si aliatilor, de unde si frenezia gazelor de sist, ce asigura un viitor economic. Rusia, China si Germania „au pariat” pe traditionalul petrol, plus investitii in energii regenerabile. „In acest context, Orientul Mijlociu si resursele sale energetice sunt vitale pentru Rusia si China”, spune Leeb. Chinezii sunt foarte activi in aceasta zona, iar Lukoil a inceput deja productia in Irak. Gazele din Mediterana, la ora actuala, sunt exploatate doar de Israel, restul tarilor care au „parcele” gazeifere fiind prinse in conflicte armate sau politice.

Regulile jocului”

Xi Jinping

Germania intra in ecuatie pentru ca are relatii de comert si planuri de investitii extrem de fructuoase cu China. Atat de fructuoase, incat, in timpul vizitei presedintelui chinez, Xi Jinping, la Berlin, Deutsche Bundesbank si Banca Populara a Chinei au semnat un acord de plata in renminbi, moneda cu care China vrea sa inlocuiasca dolarul pe piata mondiala, pana ce elita financiara mondiala va implementa o moneda cu totul noua. Insa, comertul intens dintre China si Germania trece prin Rusia. Acum, ce face SUA? Pai, SUA vinde aur in nestire, aurul atat de necesar ca garantie pentru vremea cand dolarul va fi inlocuit. Si-l vinde Chinei. Apoi, infoaie muschii NATO. Putin insa a transmis, prin Serghei Lavrov:„ De ce ne preseaza NATO? Asteptam raspunsuri, bazate pe regulile asupra carora am convenit”. Sublim mesaj!

author avatar
Adina Mutar
2.158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger