AcasăNewsRusia avertizeaza SUA: lasati-l in pace pe Maduro! Presiune maxima la Bucuresti!

Rusia avertizeaza SUA: lasati-l in pace pe Maduro! Presiune maxima la Bucuresti!

Final de saptamana cu o incarcatura aparte. Ministrii de Externe ai statelor membre UE sunt la Bucuresti pentru o reuniune informala. Asta oficial, ca in spatele usilor inchise toata lumea va vorbi despre dosarul Caracas. Intervine Uniunea de partea Americii in conflictul din Venezuela? Daca SUA decid sa trimita trupe militare, va sprijini Parisul sau Berlinul o asemenea initiativa? Pe de alta parte, aceiasi diplomati se vad obligati sa analizeze si avertismentul Rusiei: Moscova cere Washingtonului sa nu incerce o invazie, ca va riposta! Colac peste pupaza, si secretarul general al NATO si-a facut aparitia la Bucuresti, in contextul incalcarii de catre Rusia, prin dezvoltarea unei noi rachete, a Tratatatului privind Fortele Nucleare Intermediare.

De la summitul NATO din 2008 nu a mai fost Bucurestiul centrul fierbinte al politicii externe, asta si fiindca pe agenda de lucru a ministrilor de Externe mai apare un subiect care arde. Este vorba de delicata relatie UE – China, pe care America o doreste pe veci ingropata. Asadar, Caracas, ceva Siria si dosarul China-Huawei, subiecte de maxima importanta in acest inceput de an. Sa speram doar ca pe “Mele” al nostru nu-l apuca somnul cand sunt discutiile mai aprinse!

Federica Mogherini ataca Moscova de la Bucuresti?

Onoranta, dar si periculoasa situatia in care se afla Romania, stat care tocmai a preluat presedintia Comisiei Europene. De ce spun asta? Fiindca la Bucuresti, reuniunea ministrilor de externe va fi prezidata de Inaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, vicepresedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini. Or, distinsa italianca este recunoscuta pentru gura sloboda pe care o are, fiind de asteptat sa profite de vizita in Romania pentru a mai lansa o serie de atacuri indreptate impotriva Rusiei. Nu ar fi o surpriza, de altfel.

Toate marile cancelarii sunt cu ochii pe reuniunea de la Bucuresti, fiecare in parte avand propriile interese. Daca Washingtonul vrea sa vada pozitia Uniunii Europene in chestiunea conflictului din Venezuela, Beijingul asteapta o reactie la presiunile Americii – vor mai face afaceri in Europa chinezii sau UE le taie legaturile, asa cum a cerut „Marele Licurici”? Si Moscova asteapta un punct de vedere, caci, fara sprijinul aliatilor traditionali din NATO, SUA pot fi mai usor combatute intr-un eventual conflict militar la Caracas.

Serghei Lavrov, categoric: „Vom face totul pentru a sustine”

Pana sa se hotarasca diplomatii europeni incotro o apuca, ministrul de Externe al Rusiei si-a permis sa reitereze pozitia tarii sale. Astfel, Kremlinul ramane categoric in legatura cu acceptarea unei lovituri de stat in Venezuela: alaturi de Nicolas Maduro, cu orice risc! „Alaturi de alti membri responsabili ai comunitatii mondiale, vom face totul pentru a sustine administratia legitima a presedintelui Maduro, potrivit Constitutiei Venezuelei”. Intrebat daca si Rusia ia in considerare sa trimita trupe pentru apararea presedintelui Maduro, dupa cum a admis Donald Trump, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a declarat: „Este inadmisibil sa se discute tot felul de eventualitati. Situatia de la Caracas este prea sensibila”. Reamintim ca John Bolton, consilierul prezidential american pentru Securitate Nationala, a generat preocupare la nivel international in momentul in care jurnilistii i-au fotografiat o foaie din agenda, pe care scria „5.000 de militari in Colombia”. In momentul de fata, in afara Rusiei, pe liderul venezuelean Nicolas Maduro il mai sustin China, Turcia si Iranul. Pe cand la Bucuresti se dezbatea de zor, Parlamentul European decisese:  a votat in favoarea recunoasterii lui Juan Guaido drept presedinte interimar al Venezuelei, o decizie mai degraba simbolica, dar care amplifica presiunea asupra presedintelui venezuelan Nicolas Maduro. Asadar, votul din PE amplifica si mai tare conflictul ruso-american pe tema Venezuelei, ceea ce ne incurca si pe noi: America vrea si sprijin militar pentru o eventuala debarcare prin forta armata a presedintelui Maduro. Cum ar veni, vai de aliati!

Stoltenberg: sa ne pregatim pentru o lume fara Tratatul de descurajare a armelor nucleare

Diferente Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg un oficial ingrijorat Presedintele Romaniei relaxat si bucuros de parca ar fi primit o vizita de curtoazie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, intr-o declaratie comuna ca presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, ca „trebuie sa ne pregatim pentru o lume fara Tratatul de descurajare a armelor nucleare”, in contextul in care Rusia a dezvoltat o noua racheta care incalca Tratatul INF. „Domnul Iohannis si cu mine am discutat de asemenea si Tratatul INF (Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare – n.r.). Rusia a scos la iveala un nou tip de racheta care incalca Tratatul. Este vorba de SSC-8 (racheta Novator 9M729 – n.r.). Are capacitate nucleara. Este dificil de depistat. Poate ajunge in orasele europene. La intalnirea din decembrie a ministrilor de externe NATO, Statele Unite, care sprijina toti aliatii, au anuntat ca vor da Rusiei 60 de zile la dispozitie pentru a respecta cerintele Tratatului. Aceste 60 de zile expira in 2 zile. Din nefericire, constatam ca nu exista niciun semn de progres in aceasta directie. Trebuie sa ne pregatim pentru o lume fara Tratatul de descurajare a armelor nucleare. Trebuie deja sa ne gandim la consecinte. NATO trebuie sa mentina un element de descurajare precum si aparare credibil si puternic. Trebuie sa avem in vedere si noi initiative pentru ca o noua cursa a inarmarilor nu ar fi in interesul nimanui”, a afirmat Jens Stoltenberg.

 

author avatar
Nicholas Cezar
2.085 afisari

13 COMENTARII

  1. Ce rezulta de aici,ca dupa Siria urmeaza Venezuela,tara cu mari bogatii aflate in solul si mai ales subsolul ei,sper ca nu am gresit,macar in privinta petrolului.De peste zece ani s-a actionat pentru destabilizarea,blocarea Venezuelei,a fost chiar lichidat fostul ei presedinte si acum urmeaza cel prezent.Daca Venezuela nu avea bogatii ce trebuie furate de cei obisnuiti cu hotia ramanea in pace,dar nu se poate bucura de viata tihnita.Acum s-au trezit si alte superputeri planetare sa ia atitudine,adica sa stopeze obiceiul altor superputeri de a distruge tari si popoare pentru a le deposeda de bogatii si nu numai.Sa vedem daca China,Rusia si altii se pot impotrivi incat situatia din Venezuela sa se deblocheze,in primul rand sa fie lasata in pace,ca se se poate dezvolta pe baza exploatarii petrolului asa cum au facut tarile arabe.Ce ar fi daca unul din presedintii camerelor parlamentare de la noi s-ar declara presedintele interimar al ,am vrut sa zic tarii,Coloniei si cred ca ar avea motive intemeiate.Sper sa nu se ajunga la un razboi ,,de eliberare,, a poporului venezuelean.

    • Deci esti si rusofil! De ce nu mergi sa bocincesti in Piata Rosie?! Lasa-ne in saracia noastra…Ce „militian” mai esti si tu? Maduro, cel putin a fost sofer de autobuz, numai bun de presedinte sustinut de tovarasul Putin!

      Fara Penali in Functii Publice!

    • Cine controlează uleiul controlează un eventual război-vz AFRIKAKORP VS ROYALARMY WAR STORY ȘI CĂDEREA PLOIEȘTIULUI VS SFÂRȘITUL RĂZBOIULUI 2.

  2. Bravo rusilor care se opun interventiei americane in Venezuela . Se pare ca ”unii ” vor o alta Corea un alt Vietnam etc etc …

  3. Bogatiile subsolului venezuelean tenteaza pe vecinii Venezuelei se pare. Presedintele Maduro se opune sper sa nu moara ca cel de dinaintea lui tocmai pt ca se opune unor interventii straine…..

  4. Trebuie sa ridicam nițel nivelul. Vad ca vitelul cu fata de bou ? lividul Putin vrea sa și-o ia la bot și nu știe cum. Pai hai sa i-o dam. În primul rand trebuie sa ne asiguram ca România deține bomba nucleara. Atunci lividu se stafideste de frica. Apoi NATO și Pentagon au în comun 500 de miliarde de euro? Camon? Rusii în jur de 40 mld. Deci o groaza de bănet sa ce sa vad osteni romani cu uniforme ce se decolorează? Deci tre ridicat nivelul cercetări de arme ultramoderne de banii aia uniforme ultramoderne pregătiri și arme încât lividu sa se chise pe el când aude! A început nepoțeii ratați a limbricului rosu Stalin sa viermuie nu cuprindeti ce haios? Pai ce vroiați sa planteze flori ?? DEȘTEPTAREA! Domnul Hitler era un mare vizionar păcat ca Anglia nu a vrut planul lui Hess iar America s-a speriat de uboot urile germane prea repede. Un proverb roman spune”Ce naște din pisică șoareci mananca” iar o zicala „Așchia nu sare departe de brad.”Eu nu mai vreau sa trăiesc teroarea războiului rece. Vreau sa știu ca avem o putere ? atât de mare care ma face sa adorm… PAI VOI CREDEȚI CA STRĂBUNII NOȘTRI ERAU PROSTI CUM SE SPECULEAZĂ? Camon.

  5. Amenință musteriul și face propaganda nici acolo nu se pricepe NATO ca nu știe cum lupta rusul. Un pic de respect lividule ca nu ne-am născut ieri și nici nu am supt laptisor din matca ipotentului Stalin. Amintește-ți ca luam la țintă clopotniță Sf Vasile din Moscova!Si face clopotnita? bang da scurt bang bang bang bang bang…

  6. Amintește – ți lividu- le de nu erau yankeii pe care-i ameninți cu cazanele tale nu mai ramanea nici muci din ouăle tovaresilor tai bunicilor tai iar pe Kremlin scria? ULPIA REGIA ROMANA GERMANICUS IMPERATORUM? iar lumea de Putin nu auzea ca nu se năștea se năștea Vlad Vlăduț Plin și Nemtzov Germantzov..

  7. In spatele declaratiilor belicoase ale rusilor sta o mare teama ca se va repeta scenariul din anii 1980 cand au ramas fara chiloti in cursa de inarmare numita ,,razboiul stelelor” . La fel este si neincluderea Rusiei intre actorii care se pregatesc impotriva provocarilor chinezesti privind ,,inteligenta artificiala ” a caror consecinte ar fi monstruoase pentru omenire.

  8. De azi de la 3 după ce se luminează de ziua în SUA și după anunțul lui Putin de retragere începe oficial Al 2lea Război Mondial Rece. Începe o noua era de inarmari strategice din care cel ce avansează tehnologic are prima carte, iar cel ce deține energie și bani face cartile, iar cel ce are control spațial taie cărțile din care se poate alege cu un As.

  9. Cel mai mare atu îl are NATO și partenerii. Rusia fără bani energie aliati și parteneri e muci . Nu e exclus ca NATO sa invite la masa și alte state destul de înarmate și cotate strategic. Ma refer la Islanda, Israel, Australia, Africa de Sud, Columbia, Coreea de Sud sau Japonia. Armele vor întrece închipuirea și vor separa efectiv lumea în 2 militar și strategic. Lumea erei noi și lumea veche. Nimeni nu va mai încerca vreodată sa încerce un atac convențional sau nonconventional asupra NATO. Cu spațiul sub control și libelula o sa fie monitorizata în mișcare. Războiul rece va deveni rece din cauza lipsei de combat decât rece din nepăsare la propriu. Lumea va prospera doar sub acest atuu. Lumea săracă va rămâne săracă. Rusia o sa se zbată în propria-i învechită capcana fără sa găsească prieteni o sa insaraceasca.

  10. Rusia controla 70 % din Europa controlandu – le tarilor resursele armele și politicile în primul război și tot a pierdut, în războiul 2 abea se controleaza pe sine…

  11. Cam habarnist autorul articolului privitor la Uniunea Europeană și instituțiile acesteia, cât timp afirmă “competent” în articol faptul că România tocmai a preluat președinția Comisiei Europene…!?! Chiar așa să fie ? N-ar strica să se informeze înainte de a se erija în expert… Părerea mea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger