AcasăNewsRusia, avertisment catre Romania: Basescu face declaratii antiruse!

Rusia, avertisment catre Romania: Basescu face declaratii antiruse!

Rusia a avertizat vineri Romania, pe tema unor declaratii „antiruse” ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu criza din Ucraina.

Reprezentantii de la Moscova au subliniat ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti.

„Rusia a observat o serie de noi declaratii antiruse ale presedintelui Traian Basescu. Liderul roman a acuzat Rusia de comiterea unei ‘agresiuni impotriva Ucrainei’ la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea Romaniei inNATO. Se poate ghici in spatele acestor atacuri intentia clara a Bucurestiului de a ignora adevaratele cauze ale crizei din Ucraina. Aceasta retorica antirusa la nivelul conducerii statului roman nu este in interesul nimanui „, a afirmat Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat.

Reactia Rusiei vine dupa ce Romania a denuntat, in martie, „agresiunea” rusa in Crimeea si referendumul „ilegal” care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia. In plus, Traian Basescu a pledat pentru „repozitionarea” fortelor NATO in Europa.

author avatar
Andra Nesu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger