AcasăNewsRusia are dreptul de a instala arme nucleare in Crimeea

Rusia are dreptul de a instala arme nucleare in Crimeea

Potrivit lui Mihail Ulianov, responsabil in ministerul rus de Externe, Rusia are dreptul sa instaleze arme nucleare in orice regiune din teritoriul sau, daca acest lucru este considerat necesar.

”Rusia are dreptul de a instala arme nucleare in Crimeea”, a declarat , ieri, la Moscova, Mihail Ulianov , director al departamentului de neproliferare si Controlul Armelor din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, potrivit Sputnik. ”Inca nu exista rapoarte privind astfel de proiecte in acest moment”, a adaugat Ulianov. ”Bineinteles ca tara noastra are dreptul sa instaleze arme nucleare in orice regiune a teritoriului sau, daca acest lucru este considerat necesar. Nu stiu daca exista arme nucleare in Crimeea, nici daca este prevazuta instalarea unor arme de acest tip, dar consideram ca avem dreptul de a o face. Kievul, fara indoiala, este de parere opusa”, a indicat Mihail Ulianov, in timpul unei conferinte de presa.

Kremlinul trimite un semnal NATO

Retragerea totala a Rusiei din Tratatul asupra Fortelor Conventionale in Europa constituie un raspuns al Moscovei la intensificarea activitatilor NATO in Estul Europei, estimeaza directorul Centrului Carnegie din Moscova, Dmitri Trenin. Rusia a suspendat, ieri, participarea sa la reuniunea Grupului consultativ comun creat in cadrul Tratatului asupra fortelor armate conventionale in Europa. Aceasta demonstreaza ca Rusia s-a retras complet din acest Tratat. ”Acest grup era pur formal, care nu se ocupa de chestiuni subsantiale.  A fost, deci, un gest demonstrativ, simbolic. Este daca vreti, raspunsul la activitatea pe care NATO o desfasoara la ora actuala pentru a-si intari flancul oriental de la Baltica la Marea Neagra”, a declarat Trenin pentru RIA Novosti. „In opinia mea, acesta este un gest diplomatic, nu are nici un continut real serios . Nimic nu se schimba concret Dar este o demonstratie, un gest care indica faptul ca Europa este in prezent lipsita de sistem de securitate”, a continuat el. Semnat in 1990, Tratatul defineste cantitatea de armament conventional a NATO si a Pactului de la Warsovia stationata in Europa. Dupa prabusirea URSS, in 1991, Tratatul a fost ratificat de 30 de state, tarile membre NATO, sase state ale Pactului, si opt state din fosta URSS (Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Georgia, Kazahstan, Republica Moldova, Rusia si Ucraina). Dupa aderarea la NATO a mai multor state foste membre ale Pactului de la Warsovia, principiul fundamental al Tratatului, principiul fundamental al Tratatului FACE privind mentinerea echilibrului de putere si-a pierdut scopul sau, functionarea sa exercitandu-se mai mult  sub forma de schimb de informatii si inspectii.

Cea mai puternica fata din lume ii cere lui Schwarzenneger sa reconcilieze SUA cu Rusia

Sportiva Mariana Naumova (15 ani) i-a cerut lui Arnold Schwarzenneger sa candideze pentru un mandat prezidential la Casa Alba pentru a regla diferendumurile ruso-americane.

Mariana a luat parte in SUA  la  turneul sportiv Arnold Bench Bach, organizat de fostul guvernator al Californiei. In cadrul demonstratiilor, tanara a ridicat 150 kg, un nou record mondial in randurile adolescentilor, informeaza Sputnik. Atleta s-a intretinut cu starul cinematografiei americane si i-a cerut sa contribuie la normalizarea relatiilor intre Rusia si Statele Unite. Totodata, i-a remis lui ”Terminator” scrisori si fotografii ale copiilor din Donbass. ”Arnold m-a ascultat cu atentie si a promis ca va lucra la aceasta problema”, a declarat tanara.

author avatar
Tudor Borcea
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger