AcasăNewsRusia ar putea actiona si in Moldova! Romania a dat spatiul aerian...

Rusia ar putea actiona si in Moldova! Romania a dat spatiul aerian avioanelor NATO

Exercitiul militar romano-bulgaro-american din Marea Neagra a inceput miercuri, alaturi de distrugatorul american USS Truxtun.

Rusii au desfasurat scutul antiracheta si antioccidental

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis intr-o conferinta de presa ca „totul e normal”. In cadrul operatiunii „Cer deschis”, avioanele romanesti survoleaza Ucraina, NATO survoleaza Romania, Moldova e in pericol!

”Cea mai mare grija a mea e Moldova!”, a subliniat Traian Basescu. Sa nu se actioneze si acolo, ca in Crimeea. „Ca am fi nepregatiti”. Deci, totul e „normal”. Cand e vorba de prins pe nepregatite, Romania e campioana. Exercitiul de tip PASSEX, care se desfasoara in afara apelor teritoriale ale Romaniei, a fost amanat marti din cauza timpului nefavorabil. Nu e banc! Flota bulgara participa cu fregata Drazki, care actioneaza alaturi de trei nave romanesti si de distrugatorul american USS Truxtun. Obiectivul declarat al exercitiului este cresterea cooperarii flotelor tarilor membre ale NATO, precum si a pregatirii echipajelor navelor. Insa, in contextul crizei ucrainene, analistii militari spun ca este vorba de „un joc” de avertizare asupra Rusiei, care desfasoara, pana in aprilie, „cel mai amplu exercitiu militar din ultimii 20 de ani”. Cu anexarea Crimeii, ca parte a „jocului”. Doar ca analistii militari sustin ca exercitiul americano-romano-bulgar este „la o scara muuuuuult mai mica” decat al rusilor.

Rusii pot ajunge la Kiev in cateva ore

Rusii s-au apropiat cu „exercitiile” foarte aproape de Ucraina „occidentala”. Si implica 4.000 de militari specializati in desant si 36 de avioane militare de transport, obiectivul fiind „rapiditatea unei debarcari, functie de diferite conditii”. De asemenea, au fost mobilizate unitatile de tancuri in Kapustin Iar, la 450 de kilometri de Ucraina. Pana joi, se estimeaza ca rusii vor avea cam 60.000 de soldati in „exercitii” legate de Ucraina. Ceea ce ingrijoreaza spionajul militar „occidental” este faptul ca trupele angajate marti si miercuri in exercitiile din apropierea frontierei cu Ucraina nu au revenit la bazele lor. Acestea ar putea ajunge la Kiev in numai cateva ore, dupa cum a avertizat miercuri secretarul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei, Andrei Parubi. Serviciile speciale ucrainene au arestat in regiunea Kherson (sud) „o patrula de recunoastere a armatei ruse”, venita din Crimeea pentru a cauta informatii despre unitatile ucrainene prezente in zona.

Crimeea nationalizeaza intreprinderile ucrainene

Guvernul Crimeii are in plan nationalizarea, cat mai repede posibil, a intreprinderilor de stat ucrainene de pe teritoriul peninsulei, a anuntat vicepremierul Rustam Temirgaliev. Activele companiilor de stat, inclusiv cele ale societatii de exploatare a resurselor minerale Cernomorneftegaz, precum si unele centre de sanatate publica de stat vor trece in curand in proprietatea republicii Crimeea. Temirgaliev a dat asigurari ca societatile ucrainene private inregistrate legal in Crimeea nu vor avea nicio problema si pot cotinua sa activeze ca inainte. Bancile rusesti au inceput deja sa intre pe teritoriul Crimeii si mai multe dintre acestea  intentioneaza sa-si deschida reprezentante. Referendumul pentru alipirea Crimeii la Rusia, de la 16 martie, nici nu mai reprezinta altceva decat o „formalitate”.

author avatar
Adina Mutar
1.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger