AcasăNewsRusia anunţa finalizarea scutului său antirachetă

Rusia anunţa finalizarea scutului său antirachetă

 

Rusia a reuşit finalizarea sistemului de apărare aerospaţială (VKO) practic un scut anti-racheta creat în replică la scutul european. General Locotenent Valery Ivanov comandantul sistemului VKO a declarat că se aşteaptă ca acesta să fie operaţional începând cu 1 Decembrie.

Declaraţia acestuia a fost făcută în oraşul Mozhaisk unde a fost ridicat un monument în cinstea soldaţilor care au luptat în cel de al doilea război mondial tot cu această ocazie Ivanov a mai precizat că în prezent VKO este „în dezvoltare, îmbunătăţire, integrare şi modernizare” da şi faptul că acum unim Forţele Spaţiale cu Centrul Operativ Strategic de Comandă al Sistemului Apărării Aero Spaţiale”

Declaraţia oficialului armatei ruse vine după ce în noiembrie 2010 preşedintele Dmitry Medvedev a ordonat ca un sistem unificat de comandă să fie creat între apărare aeriană şi cea spaţială până în 2011 astfel se realizează un centru de comandă unificat.

 

Comandantul VKO a mai declarat faptul că Armata Rusă are ca obiectiv că până în 2015 să achizitioneaze rachete sol-aer S-500 dar şi noi avioane de vânătoare scopul acestora fiind de a crea un scut pentru Moscova. Sistemul care are o rază de acoperire de 600 de km poatre să urmărească şi să doboare simultan până la 10 rachete balistice de la o distanţă de 3.500 km.

Oficialul armatei a mai declarat că în prezent apărarea aerospaţială acoperă doar 2/3 din teritoriul Federaţiei Ruse dar şi că în prezent în jur de 800 de oameni sunt zilnic la datorie pentru asigurarea securităţii Moscovei. Obiectivul principal al VKO este apărarea capitalei şi a principalelor zone industriale

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger