AcasăNewsRusia ameninta Ucraina cu un razboi ca-n Georgia

Rusia ameninta Ucraina cu un razboi ca-n Georgia

Putin duce un razboi economic cu trupe militare

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat ca, in cazul in care interesele Rusiei vor fi atacate, va raspunde ca in Georgia, in 2008.

Putin duce un razboi economic cu trupe militare

Serghei Lavrov a acuzat SUA ca intarata autoritatile de la Kiev pentru a desfasura „operatiuni  antiteroriste”  impotriva  separatistilor (un cuvant care nu-i place lui Lavrov) din estul tarii.

Interesul poarta fesul rusesc

Vladimir Putin

„Daca interesele noastre legitime, interesele rusilor sunt atacate in mod direct, asa cum s-a intamplat  in Osetia de Sud, nu vad alta cale decat de a raspunde cum am facut in 2008. Cu respectarea dreptului international. Un atac impotriva cetatenilor rusi este un atac impotriva Rusiei”, a declarat seful diplomatiei ruse.” Un razboi ca-n Georgia are ca efect aparitia unor teritorii separatiste „independente”. Proruse, evident.  Lavrov este categoric: daca ucrainenii continua cu „operatiunile antiteroriste”, rusii vor riposta militar.

„Pozitia lui Putin”, in partida regionala de sah

Putin este mare amator de sah. De data asta, joaca o partida de „sah geopolitic” regional.  Kenneth Rogoff, un maestru al sahului si profesor de economie la Harvard, este de parere ca Putin face un joc inteligent, dar „de pe o pozitie slaba”. El nu se extinde, ci sta „adunat”, luand tot ce poate lua,  ca un bun tactician, insa fara sa indrazneasca un atac decisiv. Pentru ca, in conceptia lui Rogoff, un atac decisiv are nevoie de o strategie de anvergura, iar Putin n-o are.  Rogoff considera ca Putin a gandit un razboi economic, nicidecum militar.  „Ca un bun tactician, probabil ca va lupta pentru orice avantaj care sa-i intareasca economia, fara sa afecteze ordinea mondiala!”. Mai ramane si neprevazutul, atributul „jucatorului rebel”.

author avatar
Adina Mutar
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger