AcasăNewsRusia ameninta Romania

Rusia ameninta Romania

Primele exercitii  de amploare ale NATO in Marea Neagra au debutat ieri sub coordonarea Fortelor Navale Romane. Tot ieri, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu,  a avertizat ca manevrele ”vor fi urmarite indeaproape si spera ca se vor desfasura fara nici o provocare si in respectul dreptului international”.

Serghei Soigu, cu ochiul în Marea Neagră pentru „a controla situatia“

2800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, Romania, Spania, S.U.A., Turcia si Ucraina vor pune in aplicare proceduri standard NATO de lupta impotriva amenintarilor aeriene, submarine si de suprafata, intr-un raion estic din Bazinul Marii Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri patrati, de cinci ori suprafata Dobrogei, in cadrul exercitiului multinational ”Sea Shield 2017”, anunta Fortele Navale. Coordonarea secventelor exercitiului va fi realizata de catre Comandamentul Flotei, iar Fregata „Regele Ferdinand” va asigura, pe mare, conducerea gruparii navale din care vor face parte un distrugator, patru fregate, un submarin, sase aparate de zbor ale partenerilor straini, precum si 11 nave si patru aparate de zbor ale Romaniei.

Moscova denuntă noi „provocări“ ale Aliantei în Marea Neagră

Comentand debutul exercitiului, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a afirmat pe un ton neobisnuit de dur ca ”va pastra un ochi” pe aceste manevre ”pentru a controla situatia”. ”Speram ca aceste exercitii se vor tine la o distanta sigura de Rusia si ca nu vor exista provocari la adresa noastra. In orice caz, suntem pregatiti sa facem fata oricaror provocari”, a declarat Soigu. Marinarii militari vor participa la peste 50 de exercitii, planificate a se desfasura pana la sfarsitul anului, pe teritoriul national si in afara acestuia. Dintre acestea, sase exercitii multinationale sunt planificate si conduse de Fortele Navale Romane, iar 35 sunt exercitii multinationale .

author avatar
Tudor Borcea
1.474 afisari

1 COMENTARIU

  1. Parca aveam doua fregate,parca au fost retrogradate de la aceasta denumire din cauze de tehnica depasita,parca ne-am pregati de razboi sau facem numai instructie periodica navala.Eu nu am incredere in bulgari,turci,greci si ucrainieni,astia se pot suci cu 180 de grade oricand daca interesul le-o cere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger