AcasăNewsRusia ameninta Europa cu razboiul

Rusia ameninta Europa cu razboiul

In Odesa au avut loc ciocniri violente intre prorusi si cei care sustin „unitatea Ucrainei” indiferent de etnie

Ministerul rus de Externe a avertizat ca situatia din Ucraina, de agravarea careia ii face responsabili pe occidentali, poate duce la un conflict in intreaga Europa..

In Odesa au avut loc ciocniri violente intre prorusi si cei care sustin „unitatea Ucrainei” indiferent de etnie

„Daca se continua starea in afara legii din Ucraina, situatia se poate transforma intr-un conflict regional foarte serios, ce va afecta pacea si securitatea in Europa”, se arata in comunicat.

„Cartea alba” impotriva Occidentului

„Contradictiile interetnice vor traversa granite nationale si vor declansa conflicte ce se vor propaga in intreaga Europa”. Ministerul rus de Externe cere comunitatii internationale „sa raspunda in mod adecvat fata de incalcarea masiva a drepturilor omului de catre forte ultranationaliste, extremiste si neonaziste”. Toate aceste incalcari, Rusia le-a documentat intr-o „Carte alba” de 80 de pagini, data publicitatii luni. „Consecintele pentru pacea, stabilitatea si dezvoltarea democratica a Europei risca sa fie atat de distrugatoare, incat trebuie sa se puna capat imediat acestora”, se arata in comunicatul „supervizat” de presedintele rus, Vladimir Putin.

Razboi al „energiei”, cu bataie spre Siria

„Dupa 20 de ani in care ideea unui razboi intre NATO si Rusia parea inimaginabila, se pare ca ne aflam acum in situatia unui posibil razboi major in Europa”, scrie Der Spiegel. La baza, este vorba de un razboi al energiei intre Est si Vest, cele doua parti neintelegandu-se pasnic cu privire la „influenta” fiecareia in zonele bogate in resurse de gaze si petrol, pune punctul pe „i” publicatia PeakProsperity. Federatia Rusa vrea sa detina monopolul asupra zacamintelor si gazeoductelor si din regiunea caspica, si din Marea Mediterana, unde sustinerea regimului criminal al lui Bashar al-Assad nu are alt scop. Franta a criticat luni „pozitia contradictorie” a Rusiei, care se opune alegerilor prezidentiale din Ucraina, „dar ii indeamna pe sirieni sa voteze pentru presedintele Bashar al-Assad, in contextul in care exista un razboi si 150.000 de morti”, a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

author avatar
Adina Mutar
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger