AcasăNewsRusia a tradat Noua Ordine Mondiala

Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala

Tarul Putin ataca dolarul si moneda euro

Noile sanctiuni de natura financiara anuntate de SUA si UE l-au suparat rau pe presedintele rus, Vladimir Putin, care este sfatuit sa nationalizeze valuta.

Vladimir Putin s-a hotarat sa intrerupa toate convorbirile cu Casa Alba, ceea ce inseamna ca diplomatia a fost abandonata.

Tarul Putin ataca dolarul si moneda euro

Standard & Poor’s a taiat ratingul Rusiei

Casa Alba si liderii UE i-au cerut lui Putin un „simplu” semn de bunavointa, acela de a-si retrage trupele de la granita de est cu Ucraina, mai departe de cei 24 de kilometri in care desfasoara „exercitii” militare. Analistii militari sustin ca Putin nici nu are cum sa le retraga „peste noapte”, ca doar nu pentru „manevre” le-a dus acolo! In afara de sanctiunile impuse,  Standard & Poor’s a taiat ratingul Rusiei la datorii pe termen lung, ceea ce ingreuneaza procesul imprumuturilor externe.

Nationalizarea valutei?

Consilierul lui Putin pe probleme financiare, Serghei Glaziev, a propus o serie de masuri pentru a proteja economia Rusiei. Conform acestuia, Rusia trebuie sa-si retraga toate activele si conturile in euro si dolari din tarile membre NATO si din cele neutre. Banca Centrala trebuie sa-si reduca drastic activele in dolari si sa scoata la vanzare obligatiunile de stat provenind din tarile ce sustin sanctiunile impuse Rusiei. Totodata, trebuie limitate activele valutare ale bancilor comerciale, pentru a preveni speculatiile pe ruble si iesirile de capital. Rezerva Bancii Centrale trebuie utilizata pentru ca bancile sa poate refinanta imprumuturile externe. Practic, Rusia  ar nationaliza valuta. Si, cireasa de pe tort, „Rusia ar trebui sa utilizeze monedele nationale, altele decat dolarul si euro, in comertul cu statele membre ale Uniunii vamale”. Ca de-aia a si remarcat Christopher R. Hill, diplomat de top al SUA: „Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala”! Putin n-a mai avut rabdare „sa cada controlat” dolarul.

author avatar
Adina Mutar
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger