AcasăNewsRusia a oprit gazul către vestul Europei, prin conducta Yamal

Rusia a oprit gazul către vestul Europei, prin conducta Yamal

(sursa foto: publika.md)

Situația din interiorul granițelor ucrainene, la peste două săptămâni de la izbucnirea războiului, dar și sancțiunile impuse Rusiei, de la nivelul țărilor occidentale, ca urmare a invaziei asupra Ucrainei continuă să fie în atenția mapamondului.

În tot acest context marcat de tensiune, s-a aflat că Rusia a oprit, în dimineața zilei de marți, furnizarea de gaze naturale către Europa prin conducta Yamal, conform Reuters. Între timp, furnizarea a fost reluată pe o secțiune către est, din Germania spre Polonia, potrivit aceleiași surse.

S-a mai aflat că fluxurile de gaz prin celelalte conducte, inclusiv Nord Stream 1 prin Marea Baltică, erau stabile marți dimineață, conform express.co.uk. Debitele prin Nord Stream 1 au fost constante la 71,952,390 kWh/h, potrivit aceleiași surse.

Europenii vor trebui să caute în altă parte decât în Norvegia o alternativă la gazul rusesc

Zilele trecute, se aflase că al doilea furnizor al Uuniunii Europene, Norvegia, a anunțat că nu își poate crește livrările de gaz. Norvegia acoperă aproximativ 20% din necesarul european de gaze naturale, față de 45% în cazul Rusiei.

Europenii vor trebui să caute în altă parte decât în Norvegia o alternativă la gazul rusesc. Al doilea furnizor de gaze către UE, după Rusia, Norvegia produce deja la capacitate maximă și nu își poate crește livrările, a declarat marți premierul Jonas Gahr Store. Citiți mai multe AICI.

Citiți și: Rusia amenință UE cu dezastrul energetic. Cât vom plăti pentru gaze, petrol și electricitate

Rusia închide robinetul de gaze! Cât timp poate rezista Europa

author avatar
Andrei Coman
350 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger