AcasăNewsRusia a lăsat Republica Moldova în BEZNĂ! Pană de curent majoră la...

Rusia a lăsat Republica Moldova în BEZNĂ! Pană de curent majoră la Chişinău!

Bombardamentele pe care ruşii le-au lansat, miercuri, asupra infrastructurii critice a Ucrainei ugenerat probleme și în Republica Moldova, acolo unde a fost înregistrată o nouă pană masivă de curent.

Această pană de curent a afectat inclusiv capitala Chișinău.

S-a repetat situaţia din 15 noiembrie

Pe 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat în urma bombardamentelor armatei ruse în mai multe zone din Ucraina.

Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris pe Telegram viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Maia Sandu: ”Rusia ne-a lăsat pe întuneric”

Miercuri după-amiază, la scurt timp după anunțul privind pana masivă de curent, o reacție a avut și președintele statului vecin, Maia Sandu.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina.

Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință.

Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris Maia Sandu.

author avatar
Andrei Ștefan