AcasăNewsRusia, „o amenintare” la ordinea mondiala. NATO rupe relatiile cu Putin

Rusia, „o amenintare” la ordinea mondiala. NATO rupe relatiile cu Putin

Putin ameninta ordinea mondiala prin agresiunea militara asupra Ucrainei

Asistentul secretarului general al NATO, general-locotenent Patrick Auroy, a declarat ca Rusia reprezinta o adevarata amenintare la adresa securitatii euroatlantice si  la ordinea mondiala.

NATO a decis suspendarea cooperarii cu Moscova in cadrul Consiliului NATO-Rusia. „Intregul spectru al cooperarii NATO cu Rusia va fi revizuit de ministrii de externe saptamana viitoare”, a subliniat Auroy.

NATO o rupe cu Rusia, o innoada cu Ucraina

Putin ameninta ordinea mondiala prin agresiunea militara asupra Ucrainei

Prezent la Bucuresti, la conferinta „AFCEA Europe TechNet International and the NATO C4ISR Industry Conference 2014”, Patrick Auroy a reafirmat dezaprobarea Aliantei fata de anexarea Crimeii de catre Federatia Rusa, numind-o „cea mai grava criza din Europa de la caderea Zidului Berlinului”. „Agresiunea militara a Rusiei in Ucraina reprezinta o adevarata amenintare la adresa securitatii euroatlantice si, in general, la ordinea mondiala”, drept pentru care „cooperarea cu Rusia va fi revizuita”. In schimb, a precizat Auroy, „NATO sprijina ferm suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si intensifica relatiile cu aceasta tara”. In plus, si G8 a devenit G7, fara Rusia, ceea ce l-a deranjat un pic pe Putin. Insa, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a concluzionat ca „nu-i mare chestie”!

Zboruri de supraveghere deasupra Romaniei

Patrick Auroy a declarat ca NATO a luat cateva masuri de aparare a aliatilor, consolidand capacitatea de reactie prin „actiuni de politie aeriana in spatiul baltic, zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Poloniei si al Romaniei si cresterea nivelului de alerta”. Agresiunea Rusiei a mai scos in evidenta faptul ca este nevoie de bani in domeniul apararii, pentru a exista capacitatea de a contracara astfel de amenintari, deci bugetele Apararii nu trebuie sa sufere reduceri.

author avatar
Adina Mutar
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger