AcasăNewsRupere de nori în vestul țării. Ploaia a afectat zeci de gospodării...

Rupere de nori în vestul țării. Ploaia a afectat zeci de gospodării / În orașe a fost potop

Rupere de nori în vestul țării. Ploaia a afectat zeci de gospodării / În orașe a fost potop

O furtună puternică a măturat, vineri seară, mai multe localități din vestul țării. A doborât arbori și a lăsat mai multe zone în beznă.

Cele mai afectate localități sunt în județul Arad.

Cod roșu de vijelii în Arad, Timiș și Bihor

Cei de la ISU a intervenit, vineri seară, pentru a îndepărta stâlpii căzuți pe calea ferată, în localitatea Nădab, și zeci de copaci de pe șosele.

Tot vestul țării a fost noaptea trecută sub cod roșu de vijelie. Oamenii au primit atenționari prin mesaje RO-ALERT că rafalele vor depăși 100 de kilometri pe oră și vor fi însoțite de ploi abundente, de până la 40 de litri pe metrul pătrat.

La Timișoara, meteorologii au emis un cod roșu de inundații. Mai multe străzi s-au inundat, iar o mașină s-a oprit pentru că nu mai poate să înainteze. Curtea unui bărbat a fost inundată complet. Peste drum, aceeași situație. Pompierii au fost chemați cu motopompele pentru a-i ajuta pe oameni să evacueze apa.

Meteorologii anunțaseră că, în mai multe localităţi din judeţele Arad, Bihor şi Timiş, vineri seară vor fi vijelie, cu vânt care suflă la rafală cu viteza de peste 90 de kilometri pe oră, descărcări electrice, ploi torenţiale şi grindină, fiind emisă avertizare Cod roşu.

În aceste zone s-au semnalat vijelie, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torenţiale care vor acumula peste 30…40 l/mp.

author avatar
Andreea Vlad
904 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger