AcasăNewsRudel Obreja, audiat la DNA. Este acuzat ca i-a facut jocurile Elenei...

Rudel Obreja, audiat la DNA. Este acuzat ca i-a facut jocurile Elenei Udrea!

Arestat preventiv in dosarul Gala Bute, Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost dus la audieri, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Obreja a dat explicatii pentru mai multe documente ridicate de la domiciliul sau si pus sa-si reaminteasca modul in care s-au derulat evenimentele inainte ca organizarea galei sa fie atribuita tarii noastre.

Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, citati de b1.ro, Obreja a fost mana dreapta a Elenei Udrea in tot ceea ce a insemnat „Gala Bute”. De altfel, exista informatii conform carora fostul ministru al Dezvoltarii a luat decizia organizarii Galei Bute dupa mai multe discutii cu fostul presedinte al Federatiei Romane de Box.

In plus, Udrea, la indemnul lui Obreja, le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

In acest dosar, Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger