AcasăNewsRubygate: Berlusconi a incasat prima palma de la tribunal

Rubygate: Berlusconi a incasat prima palma de la tribunal

Tribunalul din Milano (nord) a respins, luni, recursurile depuse de avocatii lui Silvio Berlusconi in cadrul procesului „Rubygate”, in care premierul italian este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, in schimbul unor sume de bani, şi de abuz de putere, relateaza AFP.

Avocatii lui Berlusconi au depus, de la inceputul procesului, la 6 aprilie, 16 „intrebari preliminare” care contin argumente juridice vizand sa conteste competenta tribunalului sau probele Parchetului.

Astfel, aceştia au contestat competenta teritoriala a Tribunalului din Milano, deoarece petrecerile date de magnatul mass-media au avut loc in vila sa de la Arcore, care se afla in raza de competenta a Tribunalului din Monza.

Ei au contestat şi competenta „functionala” pentru abuz de putere, apreciind ca un „tribunal al miniştrilor” este cel care ar trebui sa se ocupe de acest caz, deoarece Berlusconi ar fi actionat ca şef al Guvernului, dupa ce acesta a motivat ca a intervenit pentru a evita un incident diplomatic. Insa Berlusconi da asigurari ca a crezut ca Ruby era nepoata fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak.

Intr-o audiere consacrata doar lecturii ordonantei sale care raspunde acestor 16 intrebari preliminare, tribunalul a apreciat ca nu este competenta unui tribunal al miniştrilor, deoarece Silvio Berlusconi nu a actionat in calitate de premier sunand la politie, ci s-a folosit de influenta sa politica, cea care-i confera functia.

Ruby, protejata lui Berlusconi

„Date fiind capetele de acuzare, Tribunalul considera ca are competenta functionala” pentru judecarea acestui caz, se arata in ordonanta.

Tribunalul a mai anuntat ca procesul va continua sa se desfaşoare la Milano, respingand propunerea de transferare la Monza.

In procesul Rubygate, premierul este acuzat ca a platit in schimbul unor relatii sexuale cu o minora marocana, cunoscuta sub numele de Ruby, iar Berlusconi şi Ruby neaga ca ar fi intretinut relatii sexuale, şi ca a comis un abuz de putere, sunand la Politia din Milano, pentru a o elibera, imediat dupa retinerea acesteia, in 2010, pentru un presupus furt.

Berlusconi nu a asistat la aceasta şedinta.

 

author avatar
A.P. Redactor
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger