AcasăNewsRTV, televiziunea lui Ghita, motiv de petitie impotriva marionetelor din presa

RTV, televiziunea lui Ghita, motiv de petitie impotriva marionetelor din presa

Minciunile grosolane lansate de Romania TV si lipsa de profesionalism a oamenilor lui Sebastian Ghita afecteaza presa din intreaga tara. Profesionistii din mass-media au lansat deja o petitie online, menita sa stopeze gravele abateri de la deontologie.

Televiziunea lui Sebastian Ghita a facut praf imaginea presei din Romania

„National” a descoperit pe portalul www.petitieonline.com un apel la bun simt, sub numele „Demers impotriva decredibilizarii presei”.

Autorul petitiei strange semnaturi online, pentru a pune punct magariilor de pe sticla

Autorul care incearca sa stranga semnaturi pentru stoparea bombelor de presa lansate de Romania TV, care s-au dovedit ulterior a fi doar niste minciuni menite sa aduca audienta, precizeaza: „Acutizarea presiunilor asupra presei independente prin promovarea unor produse media contrafacute, care nu respecta normele jurnalistice elementare, avand drept scop decredibilizarea tuturor mijloacelor de informare in masa, a devenit o realitate ce nu mai poate fi negata. Din analiza activitatii institutiilor media din Romania in intervalul 1 ianuarie – 10 februarie 2013, au reiesit deficiente grave”.

Cere sprijinul SRI

„Bombele” lansate de RTV in ultima perioada au fost doar niste minciuni menite sa aduca audienta

Printre abaterile grave, initiatorul petitiei mentioneza: promovarea agresiva a unor informatii dovedite false, fara retractari ulterioare; prezentarea incompleta sau tendentioasa a unor informatii reale pentru a genera presiune politica, economica sau de alta natura; presiuni indirecte asupra jurnalistilor prin invocarea neoficiala, pe surse, a unor potentiale monitorizari sau interceptari ale convorbirilor.

„In aceste conditii, reprezentatii categoriei socio-profesionale a jurnalistilor propun CNA ca in Codul de conduita ce va fi elaborat la recomandarea Comisiei Europene sa includa si standarde minime de profesionalism jurnalistic pentru a preveni decredibilizarea deliberata a unei institutii fundamentale intr-un stat de drept: presa libera”, a solicitat autorul petitiei, cerand totodata Serviciului Roman de Informatii sa transmita public daca si in ce conditii se desfasoara monitorizari sau interceptari ale jurnalistilor, pentru a clarifica veridicitatea informatiilor „pe surse” referitoare la asemenea demersuri.

author avatar
Dan Bratu
1.281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger