AcasăNewsRromii caldarari au pus de-un paradis fiscal la Cuza Voda

Rromii caldarari au pus de-un paradis fiscal la Cuza Voda

Nici macar „mascatii” nu mai calca pe ulitele noroite din Cuza Voda

Ce Delaware, Insule Cayman sau Cipru? Moda offshore-urilor a apus deja, iar noul paradis fiscal al celor care vor sa scape de corvoada platii de taxe si impozite s-a mutat printre ciulinii Dobrogei.

Nici macar „mascatii” nu mai calca pe ulitele noroite din Cuza Voda

In comuna constanteana Cuza Voda, acolo unde se infiinteaza si cateva sute de firme „fantoma” pe luna. Toate, pe numele rromilor caldarari care formeaza majoritatea populatiei acestei localitati izolate.

2 000 de euro „tunul”

Nici macar „mascatii” nu mai calca pe ulitele noroite din Cuza Voda

Autoritatile locale sunt pur si simplu disperate de noile preocupari manageriale ale etniei majoritare in comuna. Aflati intr-un conflict  fratricid cu rudarii din celalalt capat al satului plin de noroaie, caldararii au gasit o adevarata mina de aur: accepta sa se faca firme pe numele lor. Societati care apoi sunt folosite intens cateva luni la datul cator mai multe „tepe” unor parteneri de buna credinta. Pe scurt, escrocii vin la Cuza Voda, dau cate 2 000 de euro unui caldarar, fac actele pe numele vreunei „pirande” analfabete si pe urma cumpara in special cereale sau alte marfuri, pe care uita sa le mai plateasca. Teoretic, facturile ar trebui sa vina la Cuza Voda, dar cele peste 300 de case ale caldararilor de aici sunt construite ilegal, pe terenuri care nu le apartin, iar acestia nu au platit niciodata nici macar un leu catre bugetul statului. Cu atat mai putin se sinchisesc de solicitarile de plata trimise de prin toata tara…

Record de dosare

Ce-i drept, pe numele caldararilor de la Cuza Voda figureaza deja aproape doua sute de dosare penale, dar nimeni nu a indraznit sa vina in tiganie pentru derularea anchetelor. Asa ca tot mai multe firme continua sa apara in „paradisul fiscal” de aici…

author avatar
Toni Matei
474 afisari

1 COMENTARIU

  1. Exceptional. Este unu articol foarte tare, suntem chiar TARA TUTUROR POSIBILITATILOR. Astia oare fac proteste ??? ……….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger