AcasăNewsRovana Plumb: Reducerea CAS la angajator nu va afecta fondul de salarii....

Rovana Plumb: Reducerea CAS la angajator nu va afecta fondul de salarii. Va intra in vigoare la 1 octombrie

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, joi, la Brasov, ca reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator este posibila,  nu va afecta fondul de salarii si fondul de pensii si va intra in vigoare la 1 octombrie.

„Da, este posibila reducerea contributiei la asigurarile sociale la angajator cu 5 la suta. S-au facut calcule, impreuna cu Ministerul Finantelor astfel incat prin introducerea acestei masuri de la 1 octombrie2014 nu exista un impact pe fondul de salarii si pe fondul de pensii. Vreu sa ii asigur pe toti romanii ca nu exista niciun fel de risc in ceea ce priveste fondul de pensii si salarii si vreau sa-i asigur si pe cei care reprezinta economia din Romania ca acest proiect
de lege si aceasta lege votata de Parlament va intra in vigoare”, a spus Rovana Plumb, intrebata cum comenteaya reducerea CAS cu 5%.

Ministrul Muncii a mai precizat ca legea a fost adoptata de Parlament in unanimitate si nu este o masura electorala. „Nu este o decizie electorala. A fost asumata de Guvern si de Parlament. Pentru a putea creste numarul de locuri de munca in Romania este nevoie de reducerea CAS, care este o masura fiscala ce si-a dovedit utilitatea si in perioada guvernarii lui Tariceanu, cand in 2006, 2007 si 2008 a fost excedent la bugetul de pensii prin reducerea CAS cu 3 puncte procentuale, pe medie, in aceasta perioada”, a mai spus Ministrul Muncii.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca vrea sa promulge reducerea CAS si ca va avea si o consultare cu FMI pe acest subiect.

author avatar
Alina Costache
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger