AcasăNewsRovana Plumb: Proiectul de la Rosia Montana va fi reanalizat

Rovana Plumb: Proiectul de la Rosia Montana va fi reanalizat

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca, in cazul in care proiectul va fi de interes national si va respecta cerintele de mediu, acesta va fi demarat.

Proiectul de la Rosia Montana va fi ananlizat in urmatoarele sase luni, urmand a se stabili daca acesta va fi demarat, ori nu. Potrivit ministrului Mediului, Rovana Plumb, proiectului va fi demarat doar in cazul in care acesta este de interes national si va respecta cerintele de mediu si dezvoltare durabila.

”In acest mandat de sase luni, vom reanaliza situatia proiectului de la Rosia Montana. Decizia va fi luata de Guvern, pentru ca sunt implicate mai multe ministere, printre care cel al Economiei si cel al Culturii. Dar proiectul trebuie sa fie in interes national si sa respecte toate cerintele de mediu si principiile dezvoltarii durabile. Daca nu le va respecta, va asigur ca proiectul nu va porni”, a spus aceasta.

Declaratia survine in urma unei intrevederi ce a avut loc luni intre Ministrul Mediului si reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale care militeaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. In cadrul acesteia, reprezentantii ONG-urilor au adus in discutie o serie de aspecte pe care le considera sensibile, sau cu risc pentru mediu si sanatatea oamenilor. In acest sens, s-au dezbatut subiecte legate de patrimoniul cultural si peisagistic al zonei Rosia Montana, de eficienta economica a proiectului, dar mai ales de riscurile de mediu pe care le prezinta barajul iazului de decantare.

„Cu maxima eficienta si cu participarea dumneavoastra trebuie sa analizam totul si sa conlucram cu toti factorii responsabili in ceea ce priveste resursele naturale ale Romaniei. Rosia Montana este doar un proiect, dar sunt multe alte resurse naturale si trebuie sa mergem pe principiul dezvoltarii durabile pentru a le asigura un viitor copiilor si nepotilor nostri”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor.

author avatar
Ionut Zgimbau
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger