AcasăNewsRoubini vesteste sfarsitul monedei euro

Roubini vesteste sfarsitul monedei euro

Desi Roubini canta prohodul monedei unice, Dmitri Medvedev e fan euro

Nouriel Roubini sustine ca zona euro se afla in prag de dezastru.  Solutia pentru tarile amenintate de faliment este abandonarea euro si revenirea la vechile monede nationale.

Desi Roubini canta prohodul monedei unice, Dmitri Medvedev e fan euro

Economistul american Nouriel Roubini afirma intr-un articol publicat in Financial Times ca statele  membre UE care nu mai pot face fata datoriilor lor externe ar trebui sa abandoneze euro si sa revina la monedele lor nationale.  Profetul crizei avertizeaza insa ca acest lucru poate fi realizabil doar pentru tari precum Irlanda, Portugalia sau Grecia, nu si pentru Spania sau Italia. Roubini a avertizat ca, daca aceste tari vor abandona  euro, moneda va disparea. El are in vedere trei solutii: aducerea monedei europene la  paritatea 1:1 cu dolarul SUA, stimularea statelor europene dezvoltate si austeritate pentru tarile de la periferia UE, printre care si Romania.

Moneda unica, preferata lui Medvedev

Dmitri Medvedev

Presedintele rus Dmitri Medvedev sustine ca atat el, cat si cetatenii Rusiei, apreciaza foarte mult euro.  In prezent , economiile in valuta ale rusilor sunt, in proportie de peste 50%,  in moneda europeana, iar Medvedev a anuntat ca Rusia sprijina financiar zona euro.

author avatar
Arpad Dobre
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger