AcasăNewsRoubini dezvaluie patru amenintari pentru economia mondiala

Roubini dezvaluie patru amenintari pentru economia mondiala

Roubini se teme de prabusirea euro

Supranumit ”profetul crizei economice”,  analistul Nouriel Roubini anunta ca mapamondul este expus unui nou colaps. Amenintarile vin din partea UE, a Chinei, SUA si Orientului Mijlociu.

Nouriel Roubini vesteste o noua criza mondiala

Intr-o recenta analiza publicata pe Project Syndicate, ”profetul crizei mondiale” a enumerat patru dintre cele mai mari riscuri actuale pentru economia mondiala:

– Zona euro, in recesiune adanca. Acest lucru se manifesta atat la periferia zonei, cat, mai nou, si in cele mai dezvoltate state ale UE, dupa cum arata contractia economica inregistrata in ultimul trimestru al anului 2011, in Germania si Franta.

– Scaderea performantelor economice ale Chinei si Asiei. In China, incetinirea cresterii economice este de necontestat. Exporturile au cazut abrupt, iar importurile -a caror eventuala crestere ar fi dat semnalul unor viitoare exporturi- au scazut simtitor.

– Cresterea economica a SUA si-a atins maximumul. Desi datele economice privind SUA pareau incurajatoare pentru 2012, varful cresterii a fost atins. Acum urmeaza o scadere previzibila, mai ales dupa noile constrangeri fiscale si sistarea facilitatilor la plata taxelor inn 2011.

– Riscuri generate de situatia din Orientul Mijlociu. Situatia geopolitica din regiune mareste riscul unei interventii militare a Israelului, ca urmare a amenintarii nucleare din partea Iranului.

author avatar
Arpad Dobre
300 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai draga israele sau nouriele, pe aceste cauze le cunoastea si ultimul mamaligar din Romania, caci se vad pe toate sticlele tv, asa ca marile tale descoperiri sunt vechi si stiute, nu mai da din gatul ala prea scurt ca tot nu esti profet, adica musulman, esti altceva, adica o simpla vuvuzela a ocultei mondiale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger