AcasăNewsRoubini: “SUA si Europa intra din nou in recesiune!”

Roubini: “SUA si Europa intra din nou in recesiune!”

Nourile Roubini vesteste o noua criza mondiala, generata de China

Economistul Nouriul Roubini, supranumit profetul crizei financiare, are o noua estimare sumbra pentru economia mondiala. El sustine ca SUA si zona euro  intra in recesiune in maximum un an.

Nouriel Roubini anunta o noua apocalipsa economica

Roubini a atras atentia ca sunt cel putin 50% sanse ca, pana  in toamna anului viitor, economiile SUA si ale tarilor care utilizeaa moneda euro sa intre in recesiune.  Acest lucru se va intampla,  indiferent ce solutii disperate incearca sa impuna liderii UE pentru stoparea crizei datoriilor suverane, sustine economistul.  „SUA, zona euro si Marea Britanie, precum si economiile dezvoltate din lume vor intra in recesiune in urmatoarele 12 luni. Mai degraba se va intampla acest lucru decat reluarea cresterii economice in aceste zone”,  a avertizat recent Roubini la Jakarta. El a reluat practic o idee de-a sa lansata in urma cu cateva saptamani.  „Intrebarea nu este daca vom avea de-a face cu noua recesiune, ci daca aceasta va fi una moderata ori una severa”, spunea atunci economistul.

Revenind in actualitate, Roubini a atras atentia asupra „contaminarii” unor sisteme bancare din state considerate ca avand economii solide.  „Contagiunea crizei datoriilor s-a extins pana la banci din Franta si Belgia”, a spus reputatul economist.

author avatar
Arpad Dobre
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger