AcasăNewsRothschild salveaza Grecia de la faliment!

Rothschild salveaza Grecia de la faliment!

Banca Rothschild ar putea consilia guvernul elen in disputa cu creditorii internationali si a evita intrarea Greciei in incapacitate de plata.

Interesele imperiului financiar Rothschild in Grecia vin dupa ce tara a mai fost “consiliata”, in 2012, pentru restructurarea datoriei, de catre banca americana de investitii Lazard, care s-a ales cu un comision de 25 de milioane de euro.

Creditorii oficiali, FMI si institutiile europene, detin 287  miliarde de euro, din datoria de 323 miliarde euro a Greciei, restul fiind in posesia investitorilor privati care detin obligatiuni grecesti. Nu se cunoaste bonusul pe care il va primi banca Rothschild, dupa ce Grecia se presupune ca-si va redobandi accesul la pietele financiare internationale.

Desi „In prezent un consilier nu este angajat pentru a aranja o noua restructurare a datoriilor cu creditorii privati ci pentru consiliere cu privire la datoria oficiala, exista intotdeauna riscul sa ii nemultumesti pe creditorii bilaterali atunci cand aduci un consilier financiar si ii tratezi la fel ca pe creditori privati”, spune M.Ducati, expert in drept bancar la Universitatea americana Duke, Rothschild va avea mana libera de la autoritatile din Atena, in toate domeniile care tin de datoria Greciei.

Desi detinatorii dinastiei financiare Rothschild nu apar niciodata in topurile miliardarilor, familia domina sistemul bancar in peste 30 de tari din lume, are afaceri cu majoritatea companiilor-gigant(Royal Duch Shell, De Beers-numarul unu in extractia diamantelor, sau Standard Oil), si are o avere avaluata la 500 de trilioane de dolari!

author avatar
Bogdan Borcea
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger