AcasăNewsRothschild pune umarul la cumpararea Bancpost

Rothschild pune umarul la cumpararea Bancpost

Faimoasa bancă se află în spatele americanilor care vor să împiedice Banca Transilvania să ajungă nr.1 în România

Faimoasa banca este in spatele fondului de investitii american Varde care se lupta cu Banca Transilvania pentru a cumpara Bancpost cel mai valoros activ bancar scos la vanzare in prezent in Romania.

Faimoasa bancă se află în<br >spatele americanilor care<br >vor să împiedice Banca<br >Transilvania să ajungă<br >nr1 în România

Pe langa planurile pentru Bancpost, Varde vrea sa preia si Piraeus Bank, un grup financiar scos la vanzare care pleaca din Romania, dupa ce a fost nevoit sa-si inchida unitatile neprofitabile, punandu-si pe liber personalul. In momentul actual banca are mari probleme, mai ales ca salariatii si-au constituit un sindicat si cer lamuriri pe tema disponibilizarilor, salariilor si platilor compensatorii. Desi alti investitori( J.C.Flowers si fondul Axxess Capital cu Patria Bank) ar fi interesati de Piraeus, banca se afla in cadere libera, a pierdut vertiginos cota de piata dupa criza din Grecia si scandalul creditelor in franci elvetieni, ajungand la sfarsitul anului trecut pe locul 13, cu active de 6,6 miliarde lei si cu o cota de 1,6%. Desi Banca Transilvania detine pozitia favorita pentru achizitia Bancpost, fondul american(care detine peste 12 miliarde de dolari) este un concurent care intra agresiv pe piata bancara romaneasca si este consiliat chiar de Rothschild, impreuna cu firma de consultanta si audit EY, in incercarea de a pune mana pe Bancpost, a noua banca din Romania, cu active de 11,6 miliarde de lei si o cota de 2,9%. Pe partea opusa, consultantii Eurobank, proprietarul Bancpost, sunt bancile Mediobanca si HSBC de la Londra. Bancherii de la Rothschild sunt cunoscuti drept consultantii Erste si ai CEO-ului Andreas Treichl. Rothschild a fost in spatele Erste in achizitia BCR in 2005.Daca Banca Transilvania, numarul doi de pe piata, reuseste sa cumpere Bancpost, va ajunge la o cota de 16% si se va bate pentru prima pozitie in Romania cu BCR.

author avatar
Bogdan Borcea
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger