AcasăNewsRomtelecom pompeaza milioane de euro in conturile Raycap prin anexe la contract!...

Romtelecom pompeaza milioane de euro in conturile Raycap prin anexe la contract!

Michalis Roussoglou (stanga) si Costas Apostolidis (dreapta), beneficiarii tunului cu cabinete stradale

„National” continua seria dezvaluirilor despre matrapazlacurile privind licitatiile de la Romtelecom, prin care sunt dirijate importante sume de bani in conturile unor firme grecesti, pagubind astfel statul roman, inca detinator a 45,99% din actiunile companiei de telecomunicatii.

Michalis Roussoglou (stanga) si Costas Apostolidis (dreapta), beneficiarii tunului cu cabinete stradale

Am mai scris despre afacerile profitabile ale tandemului Romtelecom-Raycap, privind instalarea de cabinete stradale in mai toate orasele Romaniei, cu preponderenta in Timisoara, Sibiu, Bacau, judetul Ilfov si Bucuresti. Am mai scris si despre faptul ca parea batator la ochi ca numai firma Raycap sa castige.

Iritati, probabil, de sfanta noastra curiozitate gazetareasca, mai-marii Romtelecom au venit cu un drept la replica aproape complet. Au aratat ca s-a organizat o licitatie perfect corecta, ca au mai fost si alte firme participante etc. Spunem ca raspunsul este “aproape complet” pentru ca, dupa cum ne asteptam, lipseau anumite elemente, interesante de stiut. Nu ne referim la suma cu care a fost castigata licitatia, ci la valoarea de 5.000 euro la care s-a ajuns pentru obtinerea de la diversele primarii a documentelor necesare amplasarii pentru un singur cabinet stradal. Iar suma totala, doar pentru obtinerea acestor hartii, ajunge la vreo 7 milioane de euro, dintr-un condei! Si mai spunem inca o data “aproape complet”, dat fiind faptul ca s-a aplicat o mai veche metoda romaneasca, prin adaugarea, dupa licitatie, a tot soiul de documente anexe (addendum-uri, cum sunt denumite in contractul dintre Raycap si Romtelecom), care fac sa creasca pretul. Beneficiarii acestei inginerii nu ar fi decat Michalis Roussoglou, reprezentantul Raycap in Romania, si Costas Apostolidis, CEO si fondator al Raycap Corporation.

Si ce treaba are DNA cu asta, se intreaba bosii de prin Romtelecom? Simplu: or fi ei, grecii, majoritari in companie, dar 45,99% din actiuni sunt inca ale statului roman. Care stat este pagubit, astfel, prin intermediul unor addendum-uri la contract, de niste milioane de euro care se scurg in buzunarele smecherilor de la Raycap, cand ar fi putut foarte bine sa ramana in conturile companiei daca pentru obtinerea documentelor de punere in legalitate a cabinetelor stradale ar fi fost folositi angajatii Romtelecom.

author avatar
Andrei Coman
3.060 afisari

2 COMENTARII

  1. Sunt dezamagit ca Romtelecom a folosit „dreptul la replica” in loc sa-i deschida lui „Andrei Coman” un proces de calomnie. Sunt bucuros insa ca „Andrei Coman” nu si-a luat inca malaiu’. Daca treaba a fost corecta nici n-o sa-l ia. Vad ca „Andrei Coman” recunoaste chiar el „ca s-a organizat o licitatie perfect corecta” dupa cum banuiam data trecuta. Inseamna ca la licitatie au participat si alte firme (cred ca de calibru mare deoarece se vehiculeaza sume mari) ceea ce inseamna ca per ansamblu aceasta Raycap a fost cea mai ieftina, nu? Poate serviciile or fi fost scumpe dar s-ar putea ca restul sa fi fost ieftin? Nu cred ca celelalte companii pierdeau momentul unui „tun” financiar daca profitul era asa mare. Iar in rest DNA-ul n-are nimic de castigat ca imagine din aceasta afacere daca licitatia a fost corecta (adica… unde e persoana corupta aici?).

  2. Cica grecii astia fraieri sunt doar de fatada. In spate ar fi un italian care ia toti banii. Unul care s-a ocupat cu „comertul” cu obiecte de arta pana mai ieri dar acum e consultant de vaza in Romania. Deci caracatita e mare. Voi afla cum il cheama si data viitoare ii dau numele. Sa vezi atunci balci… Oricum tot noi romanii avem de suferit ca toti strainii astia scot banii din tara. Unde esti tu Tepes???…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger