AcasăNewsRomprest a dat startul curateniei de primavara in sectorul 1

Romprest a dat startul curateniei de primavara in sectorul 1

Vesti bune pentru locuitorii sectorului 1 al Capitalei: Romprest a inceput campania de curatenie de primavara! Timp de o luna, strazile vor fi facute luna, deseurile ridicate, iar cosurile stradale igienizate.

Astfel, cei care locuiesc in cartierele aflate pe raza acestui sector se vor bucura, in urmatoarele zile, de efectele proiectului demarat vineri, in prezenta edilului Andrei Chiliman. La capatul a 30 de zile, timp in care peste 150 de utilaje ale Romprest vor curata toate cele 1125 de artere din acest sector, locuitorii vor observa, cu siguranta, rezultatele campaniei incepute vineri, pe 13 martie. Strada si orasul sunt o prelungire a casei noastre. Este responsabilitatea noastra sa pastram orasul curat si sa protejam mediul inconjurator. Trebuie sa  avem grija de sanatatea noastra, a copiilor nostri si a generatiilor viitoare!”, considera Chiliman.

Asadar, in tot acest interval, Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din aceasta zona administrativa, se va ocupa de curatenia de primavara in sectorul 1 al Capitalei, ce presupune: razuitul rigolelor, maturatul manual si mecanizat, stropitul si spalatul cu substante ecologice si apa din puturile proprii de mare adancime a carosabilului si trotuarelor, precum si intretinerea curateniei. De asemenea, vor fi colectate deseurile rezultate de la populatie, precum si cele existente in depozite necontrolate. Se vor folosi peste 150 de utilaje: autogunoiere, unimoguri,  autoutilitare,  perii,  basculante,  portcontainere,  cisterne cu pompe de inalta presiune (pana la 150 bari), incarcatoare frontale, abrollkippere, multicaruri etc.

E important de precizat si faptul ca, in urmatoarea luna, locuitorii sectorului amintit pot scapa foarte usor de frunzele si crengile uscate din curtile lor, acestea fiind colectate, la sfarsit de saptamana, de catre angajatii Romprest.

Mai mult, in cadrul acestei campanii, Romprest va curata si toate recipientele de pe domeniul public -peste 14.000 de cosuri stradale (amplasate pe stalpi) si aproximativ 2000 de recipiente de colectare selectiva- cu ajutorul unor echipamente speciale de igienizat si solutii ecologice.

Nu in ultimul rand, Romprest le aminteste locuitorilor sectorului 1 ca pot semnala, 24 de ore din 24, orice problema legata de salubrizarea domeniului public la numarul de telefon 021/9460 – call center-ul companiei.

––

Sectorul 1 ridica media nationala la colectare selectiva

Sectorul 1 se apropie de media europeana la colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, pentru locuitorii din aceasta zona administrativa, colectarea devenind o practica obisnuita. In Sectorul 1, unul din patru cetateni pre-colecteaza selectiv deseurile, separand, astfel, hartia de plastic, metal si sticla.

Primaria Sectorului 1 impreuna cu compania Romprest au initiat, inca din anul 2009, campania ”Pre-colecteaza selectiv la tine acasa”- un program de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje de la populatie. Proiectul a debutat la 23 de asociatii de proprietari, in prezent peste 70% dintre locuitorii Sectorului 1 colectand separat la domiciliu  ambalajele produselor folosite in gospodaria proprie. Pentru colectarea separata a plasticului/metalului, sticlei si hartiei/cartonului, Compania Romprest distribuie catre asociatiile de proprietari aproximativ  50.000 de saci lunar.

Administratia Sectorului 1 isi propune, ca in viitor, sa extinda programul de pre-colectare selectiva la domiciliu la toata populatia Sectorului 1.

De asemenea, toate unitatile de invatamant din Sectorul 1 (gradinite, scoli, licee) beneficiaza de un program de colectare selectiva, pe doua paliere: hartie/carton si plastic.

Continua campania de colectare a deseurilor electronice

Din grija pentru mediu si pentru sanatatea locuitorilor din aceasta zona administrativa, Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest continua campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE).

In a doua duminica a fiecarei luni, locuitorii Sectorului 1 pot depozita in fata imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupa inutil spatiul in locuinte. Toate deseurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate in vederea tratarii lor ecologice, valorificarii si reciclarii in conformitate cu legislatia europeana de mediu. In luna aprilie, campania de colectare a DEEE-urilor se va tine in prima duminica a lunii, decalajul fiind motivat de Sarbatorile Pascale.

Administratia locala a lansat, inca din martie 2008, un program de colectare gratuita a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Locuitorii Sectorului 1 s-au putut debarasa de aparatura nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, masini de spalat etc.

author avatar
eNational
802 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger