AcasăNewsRompetrol si OMV, amendate de bulgari pentru scumpirea benzinei

Rompetrol si OMV, amendate de bulgari pentru scumpirea benzinei

Pozitie. Rompetrol contesta acuzatiile si decizia autoritatilor bulgare

Autoritatile bulgare au decis amendarea Rompetrol si OMV pentru fixarea preturilor carburantilor si mentinerea lor la cote ridicate. In Romania, Petrom a scumpit de mai multe ori in acest an benzina si motorina, iar companiile concurente au tinut pasul cu preturile.

Pozitie. Rompetrol contesta acuzatiile si decizia autoritatilor bulgare

Dupa ce Consiliul Concurentei a dat o amenda usturatoare OMV Petrom, pentru intelegeri tip cartel, a venit si randul autoritatilor bulgare sa penalizeze aceasta companie.  Comisia pentru protectia concurentei din Bulgaria a anuntat ca Lukoil Bulgaria, OMV, Rompetrol Bulgaria si Naftex Petrol au fixat preturile carburantilor. Conform autoritatilor bulgare, ilegalitatea a constat in incheierea unui acord interzis si coordonarea practicilor de stabilire a preturilor. Practic, incepand de anul trecut, firmele implicate au mentinut carburantii la un pret ridicat, in baza unei intelegeri tip cartel. Cele patru companii vor fi amendate cu pana la 10% din cifra de afaceri.

Situatie similara si in Romania

Carburantii din Romania se mentin tot la un pret ridicat, ”tonul” fiind dat de OMV Petrom.  Pe 1 ianuarie 2012, benzina s-a scumpit cu 2 bani/litru, din cauza majorarii accizelor. Apoi, pe 6 ianuarie, Petrom a majorat pretul cu inca 8 bani pe litru. A urmat amenda Consiliului Concurentei, iar la scurt timp, Petrom a scumpit iar benzina,  cu 9 bani pe litru, chipurile din cauza majorarii pretului titeiului la nivel mondial. Necesarul Romaniei este acoperit in proportie de doua treimi din productia autohtona, iar cotatia internationala de peste100 USD/baril este reala, dar OMV Petrom extrage titeiul cu 16 dolari pe baril.

author avatar
Arpad Dobre
195 afisari

2 COMENTARII

  1. Foarte bine le-a facut!!! Poate, pe viitor,pretul benzinei si motorinei se va reduce.

  2. Pai daca aproape toti romanii fura de ce nu ar fura si companiile petroliere de doua ori odata cu majorarea preturilor la bezina si motorina si a doua oara cu cantitatea de combustibil de la pompa care intotdeauna te trezesti cu mai putin combustibil in rezervor fata de cat iti indica la pompa hai sa ne furam in continuare fratilor !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger