AcasăNewsRomii i-au pus gand rau primarului din Timisoara

Romii i-au pus gand rau primarului din Timisoara

Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, a vrut sa negocieze cu liderii romilor preluarea cladirii in care functiona Spitalul de Copii, insa discutiile au degenerat.

Clanul Carpaci, cel mai tare clan de romi din Timisoara, a pus stapanire pe cladirea in care functiona Spitalul de Copii, dupa ce a castigat in justitie un caz in care solicita retrocedarea cladirii.

Micutii au fost evacuati si, intr-o incercare disperata de a remedia situatia, primarul Nicolae Robu i-a chemat de membrii clanului Carpaci la negocieri.

Evident, cand a venit vorba de bani discutiile au degenerat, iar acum cele doua parti si-au declarat razboi pe fata.

Conform exclusivtm.ro, Nicolae Robu i-a amenintat pe membrii clanului Carpaci cu controale din partea Garzii Financiare, pentru a vedea cum si-au construit acestia averile. In schimb, romii l-au dat in judecata pe Nicolae Robu, folosindu-se de articolul de lege conform caruia „folosirea cuvantului tigan intr-un context negativ poate duce la amenzi de pana la 7.000 de euro”.

Si cum membrii clanului Carpaci sustin ca primarul i-a discriminat de mai multe ori, acestia sunt hotarati sa-l lase pe Nicolae Robu. Pe langa faptul ca risca sa-si piarda salariul pe sase luni, din cauza discriminarilor, Robu ar putea plati si cate 7.000 de euro pentru fiecare moment in care a folosit cuvantul „tigan”.

Iar conform sursei amintite, momentele au fost numeroase, Robu fiind auzit spunand in repetate randuri ca „nu am nevoie de voturile tiganilor” sau alte asemenea fraze defaimatoare.

sursa foto: exclusivtm.ro

author avatar
Cristi Ionita
746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger