AcasăNewsRomii din România vor să fie recunoscuți oficial de India ca minoritate...

Romii din România vor să fie recunoscuți oficial de India ca minoritate etnică din diaspora / Dorin Cioabă: „Vom trimite un ultimatum guvernului indian”

dorin cioabaRomii din România vor să fie recunoscuți oficial de India ca minoritate etnică din diaspora / Dorin Cioabă: „Vom trimite un ultimatum guvernului indian”

Dorin Cioabă, autoproclamatul „rege” internațional al romilor, vrea recunoașterea minorității rome de către India, scrie Turnul Sfatului.

Acesta candidează pentru un nou mandat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR) și susține că vrea să reia solicitarea către India de a recunoaște minoritatea romă ca aparținând poporului indian.

„Romii sunt copiii Indiei”

Cioabă susține că în anii pandemiei „nu am putut să facem aproape nimic, că ne-a afectat foarte mult, așa cum a afectat pe toată lumea”.

„Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diasporă, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian. Nu vrem să mergem în India, nu vrem să punem presiune pe Guvernul Indiei să ne ajute, dar vrem să avem o recunoaștere, să nu mai fim un popor al nimănui: românii ne spun că nu suntem ai lor, englezii – că nu suntem ai lor. Când suntem buni, toată lumea spune că suntem ai lor, când suntem răi, toată lume ne alungă”, a declarat Dorin Cioabă.

Ciobă reamintește Indiei că ministrul de Externe de acum 6 ani a declarat că romii sunt „copiii Indiei” și că este necesară documentarea a aproximativ 20 de milioane de romi. „Ne-a spus atunci că o să ne recunoască, dar nu se face nimic concret, se amână nu știu de ce”, subliniază Cioabă.

„Regele” amintește că vineri, 23 septembrie, în Sibiu vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al UIR, în programul său de candidatură unul dintre proiecte fiind obținerea unui „parteneriat solid cu UE”, notează Turnul Sfatului.

author avatar
Andreea Vlad
563 afisari

23 COMENTARII

  1. Si India raspunde….va recomandam pastile cu xanax si renuntati la cocaina ca nu va face bine…

    • Ba mai bine șoricioaica, Verde de Paris… Niste inhalații de tabun sau de sarin… Sunt destule medicații pentru această subspecie.

        • Vierme, pentru tăpălăbarii de pe ge4p0ulimedia este suficient să fie aruncați într-o hazna cu un bolovan de gât. Verdele de Paris este scump pentru niște jivine ca voi. La fel și șoricioaica.
          Nu înțeleg cum de s-a-ntors neamul tău de la Birkenau. Cum de a scăpat.

  2. Centura de slanina, a inceput sa- l stranga si asta afecteaza la bibilica. Auzi natiune, cuvantul etnie il doare, ca si cel de t ig a n de altfel, ca am ajuns de ras, ne confunda Europa cu coetnicii. Adica dupa ce i-au fugarit din India, de „buni” ce erau, acum vor inapoi ca a observat ca India nu are rege si uite oportunitatea. Abia astept sa plece, sa ne spuna noi cum sa- ajutam, facem orice …

    • Pai indienii tocmai se bucura ca au scapat de monarhia britanica si o sa-i ia pe astia????…..ce dracu doar nu vor sa se intoarca in vremea lui Fred si Barney ca primitivii

  3. Aceste resturi umane care fac probleme omenirii trebuie pusi la punct iar India se pisa pe ei

  4. Bai cioaba, bai rejele de kakat, nu va primesc inapoi indienii, tocmai ca stiu ce apucaturi aveti in voi, asa ca ramaneti in Bukale, acolo o sa muriti cu totii, in exil, bai 🙂 Ha ha ha 🙂 Iar aia cativa care totusi ajungeti inapoi in mama India, va trimit aia pachet direct in jungla, sa va vina mintea la cap, bai brazilienilor 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger