AcasăNewsRomgaz, data pe mana BCR si Goldman Sachs

Romgaz, data pe mana BCR si Goldman Sachs

Consortiul format din Erste, BCR, Goldman Sachs si Raiffeisen Capital & Investment a primit acordul Ministerului Economiei pentru a intermedia listarea companiei Romgaz la bursa. Oferta firmei de gaze este estimata la 300 de milioane de euro.

Pachetul de 15% din titlurile Romgaz valoreaza circa 300 dxe milioane de euro

Ministerul Economiei a anuntat ca, in perioada imediat urmatoare, vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii ofertei publice secundare. Este vorba de intermedierea listarii a 15% din titlurile Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Valoarea ofertei Romgaz este estimata in prezent la 300 de milioane de euro. De altfel, BCR, Erste si Goldman Sachs fac  parte si din consortiile care se ocupa de listarea a 10% din Hidroelectrica (peste 300 de milioane de euro), precum si a 15% din titlurile Transelectrica (aproximativ 50 milioane de euro).  Si un mic amanunt: aceste intermedieri nu se fac ”pe ochi frumosi”, ci pe comisioane de circa 5% din valoarea actiunilor listate, respectiv zeci de milioane de euro din banii statului, adica din taxele si impozitele platite de noi toti.

author avatar
Arpad Dobre
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger