AcasăNewsRomgaz: 2 milioane de euro, spor de munca peste program!

Romgaz: 2 milioane de euro, spor de munca peste program!

N-au frecat gazul persoanele cu functii de conducere din compania nationala. “Nu-i frumos sa refuzi”, mai spune o vorba ruseasca, prin urmare, nici sefii Romgaz nu si-au refuzat 9,15 milioane lei adica 2 milioane euro ca “spor pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru”, dar “fara ca acest timp sa fie demonstrat prin documente justificative”, arata un raport al Curtii de Conturi.

La plati nejustificate se mai adauga alte 1,05 milioane lei, cheltuiala pentru anumite lucrari pentru investitii, numai ca pe devizele respective au aparut “utilaje” si “transport”, contributii de asigurari sociale si de sanatate, somaj, fond garantare salarii, concedii si idemnizatii. Tot nejustificata este si plata contravalorii biletelor de avion(care au intrat in pachetele de odihna si tratament decontate salariatilor) cu suma de 353.000 lei, un mizilic pentru una dintre cele mai profitabile companii ale statului. Desi Curtea de Conturi a aratat ca Romgaz are, evident, un serviciu juridic, s-au platit 622.000 pentru consultanta si asistenta juridica.

Romgaz a incheiat anul 2016 cu un profit net de peste 700 milioane lei, o cifra de afaceri de 2,4 miliarde lei, actiunile se tranzactioneaza pe bursele din Bucuresti si Londra si, in momentul de fata valoarea pe piata a companiei este de 2,4 miliarde euro.

author avatar
Bogdan Borcea
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger