AcasăNewsRomeo Stavarache ramane in arest la domiciliu

Romeo Stavarache ramane in arest la domiciliu

Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacau, ramane in arest la domiciliu cel putin pana pe 31 decembrie.

Decizia a fost anuntata, vineri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a decis sa valideze, practic, decizia data de Curtea de Apel Bacau pe 26 noiembrie.

Decizia ICCJ are caracter definitiv si va ramane in vigoare cel putin pana pe 31 decembrie. Romeo Stavarache este acuzat de luare de mita de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Primarul suspendat al municipiului Bacau a fost ridicat de procurorii DNA la sfarsitul lunii iunie si s-a aflat in arest preventiv in perioada 1 iulie – 3 septembrie.

De la inceputul lunii septembrie Stavarache este in arest la domiciliu. Conform procurorilor DNA, primarul Bacaului a pretins si primit mai multe sume de bani, de la patru oameni de afaceri, pentru a acorda firmelor controlate de afaceristii respectivi mai multe contracte cu statul.

In acelasi dosar sunt cercetati, in stare de libertate, Constantin Apostol, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, pentru complicitate la luare de mita, si afaceristul Costel Casuneanu, pentru dare de mita.

author avatar
Cristi Ionita
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger